Daugelis žmonių, norinčių numesti svorio, mano, kad vaisius galima valgyti be apribojimų. Tai nėra visiška tiesa. Laikydamiesi šių paprastų patarimų galite mėgautis vaisiais nepakenkdami savo figūrai.
Nors vaisiuose yra vitaminų, maistinių medžiagų ir skaidulų, kurios būtinos sveikatai palaikyti, kai kurie iš jų gali turėti neigiamos įtakos jūsų svoriui, jei jų vartojama per daug.
Kokius vaisius geriau valgyti, o kokių reikėtų vengti?
Džiovinti vaisiai
- Kodėl turėtumėte riboti: Džiovinti vaisiai turi daug daugiau cukraus ir kalorijų nei švieži, nes džiovinimo proceso metu iš jų pašalinamas vanduo.
- Pavyzdžiai: razinos, datulės, džiovintos slyvos, figos, džiovinti abrikosai, mangai, ananasai, spanguolės, bananai, obuoliai.
- Alternatyvos: mažai cukraus turintys švieži vaisiai, pavyzdžiui, obuoliai, kriaušės, apelsinai, greipfrutai.
Atogrąžų vaisiai
- Kodėl turėtumėte riboti: Atogrąžų vaisiai, tokie kaip bananai, papajos, mangai ir ananasai, turi daugiau cukraus nei kiti vaisiai.
- Pavyzdžiai: bananai, papajos, mangai, ananasai.
- Alternatyvos: uogos, kiviai, melionai, arbūzai.
Atminkite:
- Vaisius valgykite saikingai, kaip užkandį ar priedą prie valgio.
- Rinkitės mažo glikeminio indekso vaisius, kurie nesukelia staigių cukraus kiekio kraujyje šuolių.
- Į vaisius nedėkite cukraus ar medaus.
- Vaisius derinkite su kitais maisto produktais, kuriuose gausu baltymų ir skaidulų, kad ilgiau išliktumėte sotūs.
Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi