Kefyras yra labai naudingas produktas, nes jame yra probiotikų ir vitaminų. Tačiau norint nusipirkti tinkamą produktą, kuris duoda naudos, o ne žalos, reikia žinoti tam tikras taisykles. Mitybos specialistai papasakojo, į ką reikia atkreipti dėmesį perkant kefyrą ir kam jis nerekomenduojamas.
Kodėl į savo racioną turėtumėte įtraukti kefyrą?
- padeda atkurti žarnyno mikrofloros pusiausvyrą, ypač po gydymo antibiotikais kurso, ⠀
- sudėtyje yra probiotikų, kurie slopina kenksmingų bakterijų augimą žarnyne, ⠀
- gausu vitaminų A, B2, B12, C, PP, mineralų, fermentų ir amino rūgščių, ⠀
- padidina organizmo imunines funkcijas,
- padeda gydyti psoriazę, egzemą, autoimunines ir alergines ligas, teigiamai veikia žarnyno mikroflorą, ⠀
- gausu lengvai virškinamo kalcio ir baltymų, ⠀
- tinka žmonėms, turintiems lengvą laktozės netoleravimą. Sunkiais atvejais rekomenduojama vartoti pieno produktus be laktozės.
Kokio kefyro geriau nepirkti?
Nepirkite saldaus ir vaisių skonio kefyro. Rinkitės tik natūralų! Geriau pirkite natūralų kefyrą ir namuose į jį įdėkite šviežių arba šaldytų vaisių ir uogų.
Nepirkite produkto be riebalų! Vartokite su normaliu 2,5 arba 3,5% riebalų kiekiu. Atsiminkite: kefyre, kuriame nėra riebalų, trūksta juose tirpių vertingų vitaminų, tokių kaip A ir D. ⠀
Renkantis produktą, tankis neturi reikšmės. Ar jis tirštas, ar skystas, neturi įtakos maistinei vertei ir naudingų bakterijų kiekiui.
Rinkdamiesi tirštą gaminį patikrinkite, ar jame nėra dirbtinių tirštiklių, stabilizatorių ir krakmolo.
Visada žiūrėkite į galiojimo laiką! Tai yra pagrindinis produkto natūralumo rodiklis. Rinkitės kefyrą, kurio tinkamumo laikas yra 6–15 dienų. Toks produktas turi daugiau naudingų bakterijų.