Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokių daiktų žiemą negalima palikti automobilyje per naktį?

Adomas Račkauskas

Atš orams nepamirškite, kad kai kurių daiktų negalima palikti automobilyje nakčiai. Temperatūrai nukritus žemiau nulio, šie daiktai gali būti sugadinti ir net tapti pavojingi.

Taigi žiemą vairuotojas turėtų pasirūpinti, kad automobilyje būtų visi būtiniausi daiktai. Tai – pirmosios pagalbos rinkinys, sniego kastuvas, žibintuvėlis, ledo grandiklis ir kt. Tačiau yra ir daiktų, kurie galbūt gali būti naudingi automobilyje, tačiau jų niekada nereikėtų palikti automobilyje.

Vaistai

Kai kurie žemoje temperatūroje gali sugesti. Pavyzdžiui, tai pasakytina apie insuliną. Daugelis vaistų praranda savo veiksmingumą, jei ilgą laiką paliekami šaltyje.

Elektronika

Nepalikite elektronikos prietaisų šaltame automobilyje per naktį. Prietaisų gali išsijungti arba visai neveikti.

Konservuoti maisto produktai ir skysčiai

Talpyklos su skysčiais (pvz., gazuotų gėrimų skardinės ar vandens buteliai) šaltyje gali sprogti. Taip yra todėl, kad užšalus skysčiai plečiasi. Tas pats pasakytina ir apie konservuotų maisto produktų skardines, todėl tikėtina panaši reakcija.

Muzikos instrumentai

Būkite ypač atsargūs su mediniais instrumentais. Esant žemai temperatūrai, kyla pavojus, kad jie sutrūkinės ir sulūš.

Kiaušiniai

Nemaloni situacija gali susidaryti, jei ilgai paliksite šaltoje mašinoje. Temperatūrai nukritus žemiau nulio, jie gali sutrūkinėti ir išsilieti, sukeldami didžiulę netvarką.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą