Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gerklės skausmas: Maisto produktai, kurių geriau vengti

Sandra Alšauskienė

gerklėje gali būti jaučiamas niežulys ar dirginimas. Pojūčiai gali pablogėti ryjant, tačiau jūsų vartojamas maistas taip pat gali turėti įtakos nemaloniems simptomams. Kai kurie ir gėrimai tikrai gali sustiprinti jau skaudančios gerklės sudirginimą. Ko reikėtų vengti ir kodėl?

Kokio maisto negalima valgyti skaudant gerklei?

Ko nevalgyti, kai skauda gerklę

Traškučiai

Traškučiai, krekeriai ir kiti panašūs bus per aštrūs ir traumuos gerklę, todėl sukels didesnį skausmą ryjant. Geriau išgerti šiltos arbatos, kurioje galite ištirpinti mėgstamus sausainius.

Citrusiniai vaisiai

Sergant geriau nevalgyti citrusinių vaisių ir negerti jų sulčių, nes tada dar labiau dirginama gerklė. Grįžkime prie 1 patarimo: išgerkite šiltos arbatos su skiltele ir medaus.

Rūgštiniai produktai

Viskas čia veikia taip kaip ir su citrusiniais vaisiais, todėl pomidorų sultis geriau gerti tada, kai pasveiksite.

Aštrus maistas

Sergant iš raciono reikėtų pašalinti aštrų maistą ir padažus. Tai sudirgins uždegiminę gerklės sritį, o tai tik pablogins jūsų situaciją.

Kietos žalios daržovės

Gerklę reikia prižiūrėti, todėl sergant geriausia pirmenybę teikti minkštesniems patiekalams: kreminėms sriuboms, tyrėms, virtoms daržovėms ir kt.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą