Ne visus produktus galima ir reikia nuplauti prieš gaminant. Turėtumėte žinoti, kad ši nedidelė klaida turi įtakos paruoštų patiekalų skoniui.
PAUKŠTIENA IR ŽUVIS
Vištiena ir žuvis prieš kepimą neplaunami. Taigi, kovoti su bakterijomis yra nenaudinga ir netgi beprasmiška. Tas pats pasakytina apie jautieną, kiaulieną ir kitą raudoną mėsą. Be to, drėgmės perteklius sugadina patiekalo skonį.
GRYBAI
Grybų, ypač pirktų parduotuvėje, plovimas taip pat yra abejotinas triukas. Jūs negalėsite nuplauti bakterijų, tačiau, atsižvelgiant į tai, kaip greitai grybai sugeria vandenį, galite sugadinti patiekalą.
ŽALUMYNAI IŠ PARDUOTUVĖS
Kai ant pakuotės su žalumynais yra užrašas, kad salotos yra nuplautos, jų pakartotinai plauti nereikia.
KIAUŠINIAI
Vištų kiaušiniai nuplaunami prieš pat kepimą. Lukšto paviršiuje yra natūralus apsauginis sluoksnis, o jį nuplovus, produkto negalima ilgai laikyti net šaldytuve.