Prekybos centruose tikrai esate matę kiaušinius su baltais arba rudais lukštais. Tačiau ar kada nors susimąstėte, kuo skiriasi šie kiaušiniai ir kurie iš jų geresni? Pabandykime tai išsiaiškinti.
Kiaušiniai yra gana nebrangus produktas. Jie yra ne tik skanūs, bet ir sveiki, be to, visada būtini gaminant kai kuriuos patiekalus.
Kodėl kiaušiniai yra skirtingų spalvų?
Atsakymas į klausimą, kodėl kai kurie kiaušiniai yra balti, o kai kurie – rudi, yra gana paprastas. Viskas priklauso nuo juos padėjusios vištos veislės. Balti kiaušiniai priklauso paukščiams, kurių plunksnos yra baltos, o rudus kiaušinius deda vištos tamsiomis plunksnomis.
Kuris kiaušinis sveikesnis – baltas ar rudas?
Kiaušinio lukšto spalva neturi įtakos kiaušinio maistinėms savybėms. Kiaušinių skonis nesiskiria.
Kodėl rudi kiaušiniai yra brangesni?
Per klaidą galite pamanyti, kad balti kiaušiniai yra brangesni, tačiau iš tikrųjų brangesni yra kiaušiniai su rudu lukštu. Tačiau taip yra ne dėl kiaušinio spalvos.
Tiesa ta, kad rudus kiaušinius dedančių vištų veislė yra stambesnė, palyginti su baltus kiaušinius dedančiomis vištomis. Todėl tamsesnes plunksnas turinčios vištos suvartoja daugiau maisto, todėl ūkininkai jų išlaikymui išleidžia daugiau pinigų.