Lauro lapai ne visada tinka gaminant maistą. Jie naudojami daugelyje receptų, nes patiekalams suteikia ypatingo skonio ir aromato, taip pat yra naudingi sveikatai.
Tačiau ne visi žino, kad laurų lapai tinka ne visiems patiekalams ir netgi gali sugadinti jų skonį ir aromatą. Į kokius patiekalus nederėtų dėti lauro lapų ir kodėl?
Vištienos ir daržovių sultinys
Pasak kulinarijos ekspertų, lauro lapų nerekomenduojama dėti į vištienos ir daržovių sultinį.
Šie sultiniai pasižymi subtiliu ir lengvu skoniu, kurį lauro lapai nustelbia savo kartumu ir aštrumu. Be to, lauro lapai gali suteikti sultiniui nemalonią spalvą ir kvapą.
Žuvies sultinys ir žuvies patiekalai
Lauro lapai nedera su žuvimi, ypač jei ji yra kartaus skonio.
Lauras sustiprina kartumą ir neleidžia atsiskleisti tikrajam žuvies skoniui ir aromatui. Jei vis dėlto norite žuvies patiekalą pagardinti šiais prieskoniais, darykite tai pačioje pabaigoje, o po kelių minučių lapus išimkite.
Pieniška daržovių sriuba
Pieniška daržovių sriuba yra subtilus patiekalas, kuriam netinka jokie stiprūs prieskoniai. Laurų lapai gali sugadinti šią sriubą savo kartoku ir aitriu skoniu ir sukelti pieno rūgštingumą. Lapus geriau pakeisti vaniliniu cukrumi arba cinamonu.
Grybų sriuba
Grybų sriubai nereikia papildomų prieskonių. Laurų lapai gali nuslopinti grybų skonį ir kvapą, taip pat patiekalui suteikti kartumo ir tamsią spalvą. Geriau į ją įpilti grietinėlės, įdėti grietinės arba žolelių.
Visi žino, kad lauro lapai yra skanus prieskonis, tačiau tik tada, jei naudojami tinkamai. Šis prieskonis puikiai tinka tirštoms sriuboms, troškiniams ir keptiems mėsos bei daržovių patiekalams, taip pat žiemos patiekalams.
Tačiau į kai kuriuos patiekalus lauro lapų geriau nedėti, kad nesugadintumėte patiekalų skonio ir aromato.