Gamindami kotletus dauguma žmonių griežtai laikosi recepto ir stengiasi neeksperimentuoti. Tačiau gaminant maistą netyčia pasitaiko klaidų. Daugelis nustebs, bet pagrindinis ingredientas yra svogūnas. Taigi verta išsiaiškinti, kiek svogūnų reikia dėti į 1 kg maltos mėsos, kad kotletai būtų tiesiog tobuli.
Kokią maltą mėsą geriau naudoti?
Pirmasis žingsnis gaminant tobulus kotletus – paruošti maltą mėsą. Norėdami tai padaryti, turite pasirinkti aukštos kokybės mėsą ir tinkamai ją apdoroti.
Optimalus maltos mėsos derinys – jautienos ir kiaulienos santykis lygiomis dalimis.
Kiek svogūnų dėti?
Nustatyti optimalų svogūnų kiekį 1 kg maltos mėsos yra svarbus gaminimo momentas.
Paprastai rekomenduojama 1 kg maltos mėsos dėti 200-300 g svogūnų.
Kaip paruošti svogūnus?
Prieš dedant į maltą mėsą, kotletams skirtus svogūnus reikia kruopščiai paruošti. Jie turi būti nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais arba smulkiomis juostelėmis.
Taip paruoštas svogūnas tolygiai pasiskirstys maltoje mėsoje ir suteiks kotletams nepakartojamą skonį. Nesupjaustykite svogūno per smulkiai, nes tai neigiamai paveiks patiekalo skonį.
Kaip sumaišyti?
Paruošę maltą mėsą ir svogūnus, kruopščiai juos sumaišykite, kad svogūnai tolygiai pasiskirstytų maltoje mėsoje.
Tai padės pasiekti harmoningą skonių ir aromatų derinį. Daugelis žmonių šiame etape skuba, tačiau jei svogūnai pasiskirstys netolygiai, skonio harmonijos nebus.