Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kremlius pagrasino nutraukti dujų tiekimą Europai

Mindaugas Bružas

Rusijos Vladimiras nurodė skubiai pereiti prie atsiskaitymo rubliais už Europai tiekiamas dujas.
Jei Europos šalys nemokės už Rusijos išteklius rubliais, dujos ir nafta į Europą nebus tiekiamos. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tai pareiškė pirmadienį, kovo 28 d., pranešė TASS.

Kremlius pagrasino nutraukti duju tiekima Europai

Rusija grasina nutraukti dujų tiekimą visai Europai

„Nežinau, kas nutiks, kai jie atmes šią galimybę. Kai tik sužinosime apie galutinį sprendimą, išnagrinėsime, ką galima padaryti. Tačiau mes tikrai neketiname užsiimti labdara ir tiekti dujas į Vakarų Europą”, – sakė D. Peskovas, komentuodamas ES šalių nenorą mokėti už kuro tiekimą rubliais.

„Nėra mokėjimo – nėra dujų”, – pridūrė D. Peskovas.

 

Dieną prieš tai, G7 oficialiai pareiškė, kad atsisako mokėti už Rusijos tiekiamas dujas rubliais, nes tai yra vienašališkas Kremliaus sprendimas ir akivaizdus sudarytų susitarimų pažeidimas.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen paaiškino, kad mokėjimas už dujas tokia valiuta pažeistų sankcijų režimą, kuris Rusijai buvo įvestas dėl karo, pradėto prieš Ukrainą.

Primename, kad Vladimiras Putinas nurodė, jog už dujas turi būti mokama rubliais. Anksčiau pasirašytose sutartyse nurodytos ir apimtys nebus keičiamos, bus keičiama tik mokėjimo valiuta. priminė Rusijai, kad dujų tiekimo sutartyse mokėjimai nurodyti eurais ir doleriais.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą