Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kuo pakeisti majonezą? 3 įdomios alternatyvos

Mindaugas Bružas

Norintiems sumažinti padažų vartojimą, sveiko majonezo pakaitalo gali tapti iššūkiu. Dietologai papasakojo, kad yra keletas variantų, galinčių tapti visaverčiu pakaitalu, nepakenkiant mėgstamų patiekalų skoniui.

Kefyras ir varškė

Sujungus kefyrą ir varškę labai lengva sukurti aromatingą salotų padažą. Maišytuvu sumaišykite 5 valgomuosius šaukštus kefyro, porą virtų kiaušinių trynių, šaukštelį sulčių ir 3 valgomuosius šaukštus varškės, kol gausite vientisą konsistenciją. Pagal skonį galite pridėti garstyčių, prieskonių, druskos ir šviežių žolelių.

Grietinė

Grietinę galima naudoti ir natūralaus pavidalo majonezo alternatyvą, tačiau ją galima paversti gardžiu padažu. Sumaišykite 6-7 valgomuosius šaukštus riebios grietinės su šaukšteliu garstyčių ir citrinos sultimis. Kad būtų sodriau, įpilkite porą šaukštų augalinio aliejaus.

Varškė ir alyvuogių aliejus

Tiems, kurie mėgsta daugiau padažo, šis variantas puikiai tinka. Sumaišykite apie 250 g varškės su arbatiniu šaukšteliu garstyčių, actu ir skiltele česnako. Palaipsniui į maišytuvą įpilkite du valgomuosius šaukštus pieno ir porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą