Norintiems sumažinti padažų vartojimą, sveiko majonezo pakaitalo paieška gali tapti iššūkiu. Dietologai papasakojo, kad yra keletas variantų, galinčių tapti visaverčiu pakaitalu, nepakenkiant mėgstamų patiekalų skoniui.
Kefyras ir varškė
Sujungus kefyrą ir varškę labai lengva sukurti aromatingą salotų padažą. Maišytuvu sumaišykite 5 valgomuosius šaukštus kefyro, porą virtų kiaušinių trynių, šaukštelį citrinos sulčių ir 3 valgomuosius šaukštus varškės, kol gausite vientisą konsistenciją. Pagal skonį galite pridėti garstyčių, prieskonių, druskos ir šviežių žolelių.
Grietinė
Grietinę galima naudoti ir kaip natūralaus pavidalo majonezo alternatyvą, tačiau ją galima paversti gardžiu padažu. Sumaišykite 6-7 valgomuosius šaukštus riebios grietinės su šaukšteliu garstyčių ir citrinos sultimis. Kad būtų sodriau, įpilkite porą šaukštų augalinio aliejaus.
Varškė ir alyvuogių aliejus
Tiems, kurie mėgsta daugiau padažo, šis variantas puikiai tinka. Sumaišykite apie 250 g varškės su arbatiniu šaukšteliu garstyčių, actu ir skiltele česnako. Palaipsniui į maišytuvą įpilkite du valgomuosius šaukštus pieno ir porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.