Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kuo patrauklios investicijos į nekilnojamo turto objektus? 

Partnerio turinys

Klausimas, kur investuoti savo santaupas, aktualus visada, bet ypač tada, kai įvyksta ekonominiai pokyčiai. Nekilnojamas turtas išlieka vienu iš populiariausių priemonių šiuo klausimu – gyvenamasis ir komercinis turtas išlieka paklausus ir gali atnešti gerą pelną.

Pardavimas ar nuoma?

Būstas kurorte yra patraukli investicija į ateitį, kadangi jame galima ne tik mėgautis vasaros malonumais, ilsėtis, bet  galima ir nuomoti, o esant reikalui, jį parduoti. Geidžiamiausi Vakarų Lietuvoje , Nida, Juodkrantė, tampa patrauklia investicijų vieta.

Nekilnojamojo turto paklausa visada yra, tačiau ne į kiekvieną objektą apsimoka investuoti pinigus. Pažvelkime į investavimo į nekilnojamąjį turtą privalumus ir trūkumus.

Pirmiausia  nuoma atneša pasyvias pajamas, antra – net ir krizės metu nekilnojamąjį turtą tikrai galima parduoti ar išnuomoti. Nuomojamas butas atsiperka vidutiniškai per 20 metų ir atneša ~ 5%  pelną per metus. Nekilnojamo turto objekto perpardavimas atneša 10% investicijų per 6-12 mėnesių, ypač jei įsigyjamas apleistas objektas ir jis patraukliai sutvarkomas. Tai yra ilgalaikė investicija.

Kad ir kaip būtų gaila, tačiau nekilnojamo turto rinkoje yra ir minusų. Be jokios abejonės vienas didžiausių šio pobūdžio investicijų trūkumų yra aukšta kaina. Norint įsigyti nekilnojamąjį turtą, reikia daug pinigų. Investuotos lėšos iš karto atgal nesugrįžtą. Todėl prieš įsigyjant nekilnojamo turto objektą yra būtinas išsamus jo įvertinimas.

Kodėl svarbu įvertinti objektą?

Profesionalus nekilnojamo turto vertinimas  numato būsimas pajamas, kurias gali atnešti objektas, bei su tuo susijusias išlaidas. Dažniausiai juo vertinamas komercinis ar gyvenamasis nekilnojamasis turtas, kurį planuojama išnuomoti. Statomo objektai vertinami atsižvelgiant į turto nusidėvėjimą ir senėjimą, objekto išbaigtumą.

Paprastai siūlo visą sąrašą vertinimo įmonių, iš kurių galite pasirinkti bet kurią, priklausomai nuo laiko ir kainų. Bet galite jį rasti ir patys, svarbiausia patikrinti, ar įmonė turi akreditaciją banke. Atkreipkite dėmesį į tai, kiek laiko įmonė yra rinkoje, išstudijuokite atsiliepimus apie tai.

Gaunant būsto paskolą neįmanoma apsieiti be savarankiškos nekilnojamojo turto vertės nustatymo procedūros. Vertinimo ataskaita bus naudinga ne tik bankui, bet ir gavėjui, nes leis apginti savo teises teisme.

Nekilnojamo turto vertinimo metodai

Kalbant apie turto vertinimo metodiką, reikėtų suprasti, jog  šiandien dažniausiai taikomi du pagrindiniai nekilnojamojo turto vertinimo metodai: masinis ir individualus. Individuali turto vertinimo metodika yra gerokai išsamesnė, atliekama nuodugni analizė. Ji atidžiai peržvelgia kiekvieną nekilnojamojo turto objekto detalę, ją analizuoja ir pateikia klientui. Masinis turto vertinimo metodas identifikuoja panašias nekilnojamo turto objektų grupes, jis daromas remiantis jau esančiais Registrų centro duomenimis, nėra toks išsamus.

Padės išvengti rizikų, grėsmių

Atminkite, investuojant, galimos įvairios ir rizikos. Todėl klientai turi įvertinti savo rizikos toleranciją. Krizės, karo atveju, natūralu, kad rinka kinta, pakrenta, nuvertėja valiuta, pakyla dujų, naftos, metalų ir žemės ūkio produkcijos bei kitų žaliavų , kyla aukso ir dirbinių kaina. Nekilnojamo turto rinka taip pat nuolat kinta, todėl profesionali jos analizė, nekilnojamo turto vertės nustatymas, pagrįstas tinkamiausia turto vertinimo metodika ir profesionalų sukaupta patirtimi, padės Jums išvengti  gausybės rizikų, grėsmių. Todėl svarbu kreiptis į profesionalus, kurie pritaikys tinkamiausią turto vertinimo metodiką. Be galo svarbu pasirinkti profesionalų vertintoją, nes jo darbas leis išvengti galimų grėsmių, bet ir padės įsigyti tinkamą objektą, kuris taps ilgalaike investicija į Jūsų ateitį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą