Rudenį beveik visi patiria vitamino trūkumą. Populiariausias nusiskundimas – vitamino D trūkumas. Net vasarą daugumai žmonių sunku jo gauti natūraliai, o ką jau kalbėti apie rudenį vidurinėje zonoje. Ką daryti? Viskas paprasta – papildykite savo racioną šiais maisto produktais.
Grybai
Su grybais neturėtų kilti jokių problemų, nes net jei nesate didelis grybų patiekalų mėgėjas, visada tiks paprasti pievagrybiai. Net ir paprastas omletas su grybais gali būti puikus būdas paįvairinti pusryčius ir suteikti jums vitaminų. Pievagrybiai yra turtingiausi vitamino D grybai, todėl kitos kelionės į maisto prekių parduotuvę metu ieškokite jų parduotuvių lentynose.
Silkė
Dar vienas itin naudingas maisto produktas tiems, kuriems trūksta vitamino D. Specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į Atlanto silkę, nes joje esančio būtino vitamino koncentracija yra tiesiog rekordinė. Tačiau būkite atsargūs pirkdami marinuotą žuvį – druskos perteklius gali sukelti inkstų problemų, todėl būtinai pasikonsultuokite su gydytoju, jei turite kokių nors problemų šioje srityje.
Kiaušiniai
Įtraukę į savo racioną kiaušinių, ne tik aprūpinsite save reikiamu baltymų kiekiu, bet ir padėsite sau atsikratyti rūpesčių nuolat ieškant vitamino D šaltinio. Nepaisant to, kad ekspertai kalba apie didelio cholesterolio kiekio pavojų valgant kiaušinius, svarbu paprasčiausiai laikytis šio produkto vartojimo taisyklių – ne daugiau kaip du vienu metu. Naudingiausi pagal vitamino D kiekį yra vištų kiaušiniai, tačiau putpelių kiaušiniai šia prasme jūsų nepradžiugins, todėl drąsiai vartokite paprastą vištų tuziną.