Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kurie prietaisai namuose sunaudoja daug elektros energijos net budėjimo režimu?

Mindaugas Bružas

Šiais laikais namuose daugėja elektros prietaisų. Todėl laikui bėgant elektros energijos suvartojimas vis didėja. Siekdami sutaupyti, kai kurie įprato išjungti prietaisus naktį arba kai kelioms dienoms išvyksta iš namų. Tačiau net ir „išjungti” prietaisai gali vartoti elektros energiją.

Kokie prietaisai vartoja elektros energiją net budėjimo režimu?

Kiekvienuose namuose pagrindiniai elektros energijos vartotojai yra buitiniai prietaisai, kurie greitai padidina sąskaitas už elektrą. Tai oro kondicionieriai (25 %), katilai (15 %), indaplovės (16 %), šaldytuvai (14 %) ir skalbimo mašinos (10 %).

Elektros prietaisai budėjimo režimu naudoją elektrą

Atkreipkite dėmesį, kad jie gali pridėti keletą kilovatų net ir nenaudojami, tiesiog būdami įjungti į elektros tinklą.

Tačiau ne tik jie sunaudoja daug elektros energijos: kai kurie kasdieniai daiktai daro didelę įtaką jūsų sąskaitoms už elektrą net ir tada, kai jie veikia budėjimo režimu. Pavyzdžiui, – net ir budėjimo režimu, kol ji įjungta į elektros tinklą, ji vartoja elektros energiją.

Panaši situacija ir su asmeniniu bei nešiojamuoju kompiuteriu. Net jei jų nenaudojate, tol, kol jie prijungti prie elektros tinklo, eikvojama . Be to, įpraskite atjungti kavos virimo aparatą ar skrudintuvą, kai jų nenaudojate.

Faktiškai visi budėjimo režimu veikiantys prietaisai vis tiek vartoja elektros energiją. , mobilusis , „Wi-Fi”, konsolė, įkrovikliai…

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą