Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kurių kambarinių augalų nereikia dažnai laistyti?

Mindaugas Bružas

yra jūsų namų jaukumo dalis. Tačiau dažnai kambarinius augalus reikia gerai prižiūrėti, bet jeigu neturite daug laiko rūpintis augalais, yra išeitis – pasirinkti ne tokius kaprizingus augalus, kurie nereikalaus reguliarios priežiūros.

Kurių augalų nereikia dažnai laistyti

Alavijas

Nepretenzingas augalas, nereikalaujantis jokios specialios priežiūros. Ji puikiai jaučiasi ant palangės bet kuriuo metų laiku. priklauso tokiai rūšiai, kuri turi didelius mėsingus lapus, kuriuose augalas kaupia drėgmę. Drėgmės užtenka ilgam, todėl gėlė gerai jaučiasi šildymo sezonu, lengvai prisitaiko prie perdžiūvusio oro, kantriai laukia, kol bus palaistyta ir patręšta. Vienintelis dalykas – be drėgmės alavijas neaugs. Bet ir nenuvys – be drėgmės gali egzistuoti iki 6 metų.

Eševerija

Šio tipo augalams nereikia ypatingos priežiūros, tereikia dirvožemio ir retkarčiais palaistyti. Pavyzdžiui, vasarą pakanka laistyti kartą per savaitę, ir – kartą per mėnesį, o žiemą – 1-2 kartus per sezoną.

Pinigų medis

Augalas nėra kaprizingas nei šviesai, nei drėgmės kiekiui. Puikiai jaučiasi mažame vazonėlyje, netręšiant ir nelaistant. Jei ilgą laiką išliks be drėgmės, jis tiesiog numes lapus ir praras dekoratyvinę išvaizdą. Tačiau dirvoje likęs gumbas jausis puikiai. Kai tik žemė bus prisotinta drėgmės, iš jos pasirodys nauji ūgliai su lapais.

Kalankė

Kitas nepretenzingas, sultingas, galintis nudžiuginti savo savininkus ryškiomis, mažomis įvairių atspalvių žiedais. Be to, tai vaistinis augalas. Kalankė puikiai jaučiasi ant bet kokių palangių. Laistymas atliekamas retai, nes augalo lapuose yra pakankamai drėgmės. Puikiai atlaiko staigius temperatūros pokyčius ir tamsesnes vietas. Kalankė pasižymi ilgu, gausiu žydėjimu net žiemą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą