Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Labiausiai neįprasti pasaulio įstatymai, kurie jus nustebins

Kaipkada.lt

Pasaulyje yra daugybė įstatymų, kurie gali atrodyti keistoki ar net absurdiški. Kai kurie iš jų turi istorinį pagrindą, o kiti atrodo kaip tikri kuriozai. Pažvelkime į keletą neįprastų įstatymų iš viso pasaulio, kurie jus tikrai nustebins.

Kramtomosios gumos kramtymo draudimas Singapūre

Singapūre nuo 1992 m. griežtai kramtyti, parduoti ar importuoti gumą. Ši taisyklė buvo įvesta siekiant palaikyti švarą mieste. Vienintelė išimtis – medicininės paskirties kramtomoji , kurią galima įsigyti tik su receptu.

Draudimas mirti Jungtinės Karalystės parlamente

Pagal vieną keisčiausių Jungtinės Karalystės įstatymų draudžiama mirti parlamento pastate. Šis priimtas dėl to, kad kiekvienas, kuris miršta parlamento teritorijoje, turi būti palaidotas su valstybinėmis garbėmis.

Privaloma naminių gyvūnų priežiūra Romoje, Italijoje

Romoje šunų savininkai privalo bent kartą per dieną išvesti savo augintinius pasivaikščioti. Be to, draudžiama auksines žuveles laikyti apvaliuose akvariumuose, nes manoma, kad tai žuvims sukelia stresą.

Draudimas vairuoti nešvarų automobilį Rusijoje

Maskvoje už nešvaraus automobilio vairavimą gali būti skiriama . Įstatymas priimtas siekiant palaikyti švarą miesto gatvėse.

Draudimas dėvėti kaukes Danijoje

Danijoje uždrausta dėvėti viešose vietose, siekiant užkirsti kelią riaušėms ir nusikaltimams, kurie gali būti įvykdyti prisidengus kauke.

Viktorijos valstijoje (Australija) draudžiama patiems keisti elektros lemputes

Viktorijoje, Australijoje, draudžiama keisti lemputes, jei nesate licencijuotas elektrikas. Pažeidus šį įstatymą gali būti skirta bauda.

Prancūzijoje uždrausta bučiuotis geležinkelio stotyse

Prancūzijoje draudžiama bučiuotis geležinkelio stotyse, kad būtų išvengta traukinių vėlavimo. Šis įstatymas buvo įvestas XX a. pradžioje.

Šie neįprasti įstatymai ne tik verčia mus nusišypsoti, bet ir leidžia susipažinti su įvairių šalių kultūrine ir istorine praeitimi. Kai kurie iš jų gali atrodyti juokingi, tačiau jie turi savo priežastis ir kontekstą, į kurį verta atsižvelgti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą