Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lauko durų gidas: rinkitės kokybę

Partnerio turinys

Kokybiškos lauko durys yra ilgametė investicija. Verta mokėti daugiau ir gauti duris, kurios ne tik tarnaus daug metų, tačiau ir jų eigoje bus galima džiaugtis nepriekaištingu funkcionalumu bei estetika. Tai yra įmanoma. Ypač šiuo metu, kai lauko durų pasiūla rinkoje yra tokia plati.

Rasti tinkamas duris – rimtas . Straipsnyje pateiksime svarbiausią informaciją apie techninius durų parametrus. Tai padės Jums žinoti bazinę informaciją apie duris ir galbūt paprasčiau rasti tas, kurios geriausiai tinka konkrečiam objektui ir Jums asmeniškai.

Sandarumas

Renkantis lauko duris įvertinkite – koks yra jų sandarumo lygis. Dėl nesandarių durų šilumos arba vėsos (vasaros metu dėl namuose montuojamų oro kondicionierių) bus prarandama, tai išaugins mikroklimato išlaikymo įkainius. Baigus namo statybas arba remonto/renovacijos darbus – verta atlikti sandarumo testą, kuris padės identifikuoti – kur namuose yra nesandaru ir kokia yra Jūsų pasirinktų durų situacija.

Garso izoliacija

Gyvenantys judriose vietose taip pat turėtų rinktis duris su aukštesne garso izoliacija. Kokybiškos lauko yra tokios, kurios atsparios ir 35 decibelų triukšmui. Rinkoje tikrai rasite ir itin inovatyvias, kurios atlaiko 40 decibelų triukšmą. Žinoma, jos yra brangesnės.

Lauko durų pasirinkimas

Spynos

Geros kokybės garantuoja patalpų saugumą. Taigi, joms taupyti negalima. Galite įsigyti duris, kurios yra su integruota spyna ir modelius be jų – tuomet spyną galėsite rinktis patys. Atminkite, kad šiuo metu itin dėmesio vertos yra išmanios spynos, kurios suteikia galimybę atrakinti namus ir nuotoliniu būdu.

Medžiaga

Svarbus kriterijus renkantis lauko duris yra jų medžiagiškumas. Siūlomos:

  1. Šarvuotos lauko durys.
  2. Plastikinės lauko durys.
  3. Medinės lauko durys.
  4. Stiklinės lauko durys.

Kiekvienas iš tipų pasižymi tam tikrais parametrais. Šarvuotos lauko durys dažniausiai pristatomos pačios patvariausios bei ilgaamžiškiausios. Plastikinės – tobulas pasirinkimas tiems, kurie taupo. Taip pat jos nėra reiklios. Medinės lauko durys – pats mėgstamiausias lietuvių pasirinkimas. Daugelis jas vertina dėl patrauklaus stiliaus. Tiesa, jos reikalauja priežiūros. Galiausiai, stiklinės arba su stiklu – jaukiai atrodo, itin mėgstamos kaip komercinių pastatų sprendimas.

Kaina

Renkantis lauko duris būtinai susipažinkite ir su kainomis. Nuo pigesnių iki brangesnių – kiekvieno poreikiai bus patenkinti. Atminkite, kad perkant duris su akcija – galite sutaupyti. Tačiau pirkite tik legaliose prekybos vietose, kurios siūlo gaminiams garantijas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą