Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lengvas vadovas: Kaip teisingai išsiųsti laišką

Mindaugas Bružas

Siųsti laišką gali atrodyti paprasta, tačiau tam, kad jūsų siuntinys pasiektų gavėją laiku ir be problemų, verta žinoti keletą svarbių žingsnių. Nuo teisingo adreso rašymo iki tinkamo pašto ženklo pasirinkimo – kiekviena detalė yra svarbi. Šiame gide sužinosite, paruošti laišką siuntimui, kad jis sėkmingai pasiektų adresatą. Sekite šiuos paprastus patarimus ir jūsų laiškas pasieks tikslą be jokių rūpesčių.

Pasinaudokite mūsų siuntinių siuntimo gidu:

  • Visų svarbiausia nurodykite gavėjo adresą, nes kitaip adresuojama nepasieks savo adresato. Siutinio adresas yra užrašomas apatiniame dešiniajame kampe.
  • Siuntėjo adresas taip pat turi būti nurodytas. Jis turi būti viršutiniame kairiajame kampe, kuriame nurodomas siuntėjo Vardas, Pavardė ir adresas.
  • Adresas turi būti užrašytas aiškiai ir įskaitomai, kad mūsų darbuotojai galėtų be didelių problemų jį perskaityti.
  • Adresuodami siuntinius būtinai nurodykite tik vieną adresą, bei vieną siuntinio gavėją, nes keliems adresatams siuntinio nusiųsti tikrai negalėsime.
  • Siųsdami siuntas į užsienį nepamirškite, jog šalies pavadinimas rašomas anglų kalba ir didžiosiomis raidėmis. Nepadarykite klaidos ir neužrašykite siuntinio adreso lietuvių kalba.
  • Siųsdami siuntas visų pirma užrašykite gavėjo vardą ir pavardę, o tik po to jo adresą.
  • Neužmirškite parašyti koks yra pašto kodas, tai palengvina mūsų darbuotojų darbą.
  • Nurodant pašto kodą Lietuvoje nurodyti šalies kodo nereikia, tačiau jei siunčiate siuntas į užsienį tai padaryti yra būtina.
  • Taip pat nurodykite savivaldybės pavadinimą, į kurią keliauja siuntinys.
  • Adresuodami siuntinius atkreipkite dėmesį į tai kokias rašymo naudojate. Šios priemonės turi būti kokybiškos, kad po kurio laiko nenusitrintų.

Draudžiamų siųsti daiktų sąrašas: pinigai, papuošalai, auksas, sidabdras, psichotropinės medžiagos, degančios medžiagos, gyvūnai, alkoholiniai , aerozoliai ir kiti daiktai kuriuos draudžiama siųsti pagal Respublikos Vyriausybės nutarimus.

Taisyklingas laiško adresavimas

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą