Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lengvumas interjere – kas jį kuria?

Modernios sofos interjere
Mindaugas Bružas

Šiandienis skęsta informaciniame triukšme, daiktų ir galimybių gausybėje – dėl to vis daugiau ir daugiau žmonių jaučiasi nelaimingi, išsunkti ir pervargę. Minimalizmo koncepcija ragina mus ieškoti lengvumo gyvenime, įsiklausyti, kas iš tiesų mums tinka ir patinka. Minimalistiškai įrengtas – tai visų pirma praktiškas, erdvės neapkraunantis ir žmogui tarnaujantis interjeras, ir ne atvirkščiai.

Lengvo ir grakštaus interjero paslaptis – baldų funkcionalumas

Minimalistiniam interjerui labai svarbus baldo funkcionalumas, todėl kokybiškos modernios sofos – gali būti puikus pasirinkimas. Elegancija ir grakštumu pasižyminčios baldų formos namams suteikia jaukumo ir lengvumo pojūtį, atpalaiduoja ir ramina po sunkios darbo dienos. Taip pat būtina atsižvelgti į patalpoje esančių baldų išdėstymą – tikslinga prietaisus ar baldus išdėstyti taip, kad kiekvienas jų būtų patogiai prieinamas.

Kas sudaro minimalų ir lengvą namų dekorą?

Tvarkingos, aiškios linijos, formos bei erdvės paprastumas ir švarumas, monochromiškas koloritas – šie pasirinkimai Jūsų interjerą pavers lengvu ir grakščiu. Rekomenduojama gretinti kontrastingas natūralias medžiagas – medį, geležį, akmenį. Vengiama bet kokių dekoratyvinių elementų ar nereikalingų interjero dekoracijų – tai pakeičiama į spalvas, įdomias tekstūras ar prabangius baldus iš natūralių medžiagų.

Pasirinkti vieną išsiskiriantį akcentą

Pagrindinis minimalizmo principas – vartoti ir pirkti mažiau daiktų. Jei netikite, pabandykite – su tuo į gyvenimą ir grįžta laisvė bei lengvumas. Rekomenduojama pirkti iš anksto apgalvotus ir suplanuotus, kokybiškus ir tvarius daiktus. Norint sukurti lengvą ir minimalistišką interjerą patariama išsirinkti vieną akcentinį, ryškesnį baldą ar detalę, o esančius šalia palikti kiek blankesnius, lengvesnius, ramesnius, tačiau praktiškai suderintus šalia arba „suslėptus” papildomose daiktų laikymo dėžėse ar spintelėse.

Sąmoningi sprendimai kuriant minimalistišką bei lengvą, grakštų interjerą gali padėti pajausti taip trokštamą ramybę ir atkurti lengvumo ir harmonijos jausmą šiuolaikiniame lekiančiame pasaulyje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą