Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lietuviai vėl išgraibstė visą 12 mln. eurų paramą saulės elektrinių įsirengimui

Adomas Račkauskas

Lietuviai vos per 2 valandas išgraibstė 12 mln. eurų paramą elektrinių įsirengimui. ir praeitą kartą, sistema vėl strigo dėl didžiulio lankytojų antplūdžio. Vieniems pavyko užregistruoti prašymą, kitiems – ne.

Gyventojai, pagal šį kvietimą teikdami paraišką, turėjo atsižvelgti į tai, ar įsirengiama nauja , ar tik didinama esamos elektrinės galia. Taip pat kvietimo pasirinkimas priklausė nuo to, kuriame regione yra jo nuosavybės teise valdomas elektros vartojimo objektas – Sostinės regione (Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilniaus rajonų bei Vilniaus miesto savivaldybėse) ar Vidurio ir Vakarų Lietuvos regionų (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos apskričių) savivaldybėse.

- Reklama -

Parama saulės elektrinėms 2024

Remiantis šio kvietimo statistika, iš planuojančių naujai įsirengti saulės elektrines namų ūkiuose Sostinės regione gautos 974 paraiškos už 2,85 mln. Eur, o iš norinčių padidinti jau esamos elektrinės galią gyventojų šiame regione – gauta 116 paraiškų už 150.000 Eur.

Iš planuojančių naujai įsirengti saulės elektrines namų ūkiuose Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione gauta 2925 paraiškų už 8,55 mln. Eur., o iš norinčių padidinti jau esamos elektrinės galią gyventojų šiame regione – gautos 343 paraiškos už 450.000 Eur.

vėl bus paskelbtas kvietimas kol kas nežinoma.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą