Lietuviškas sūris sužavėjo gurmanus ir pateko į geriausių pasaulio sūrių sąrašą

Mindaugas Bružas
Parmigiano Reggiano sūriai

Gastronomijos gidas „Taste Atlas” visai neseniai sudarė geriausių pasaulio sūrių TOP-100. Ir nors jam „vadovauja” pripažinti pasaulio sūrininkystės lyderiai, į šį reitingą pateko ir lietuviai.

Gastronominis atlasas „Taste Atlas”, kuriame kaupiamos gurmaniškos pasaulio virtuvės, patiekalų ir restoranų , reguliariai skelbia įvairius reitingus. Per pastarąjį pusmetį Latvija kelis kartus buvo įtraukta į „Taste Atlas” reitingus, tačiau ne į geriausius, o blogiausius. Praėjusių metų pabaigoje Kurzemės „Sklandrausis” užėmė penktą vietą antitop'e – neskaniausių pasaulio patiekalų reitinge. O Latvijos buvo išstumta iš geriausių Europos virtuvių reitingo, kurį sudarė gurmanai.

Neseniai buvo paskelbtas naujas geriausių pasaulio sūrių reitingas.

Štai atrodo geriausiųjų penketukas:

  1. Parmigiano Reggiano (Italija)
  2. Mozzarella di Bufala Campana (Italija)
  3. Queso Payoyo ()
  4. Burrata (Italija)
  5. Stracchino di Crescenza (Italija)

Lenkiškas avių pieno sūris „Bundz” užima garbingą 22 vietą. Švediškas čederio sūris Prästost užima 32 vietą.

Lietuviškas sūris „Liliputas” užima 27 vietą.

Lietuviškas sūris "Liliputas" / tasteatlas.com nuotrauka
Lietuviškas sūris „Liliputas” / tasteatlas.com nuotrauka

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą