Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lietuvos ekonomika vis stiprėja – per pirmąjį ketvirtį pasirašyta sutarčių už daugiau kaip 103,3 mln. eurų

Pranešimas žiniasklaidai

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Ekonomikos ir inovacijų ministerija pasirašė finansavimo sutarčių už 103,33 mln. eurų. Taip pat šiuo laikotarpiu įmonėms ir įstaigoms išmokėta daugiau kaip 15,35 mln. eurų.

„1 mlrd. eurų šalies ekonomikai stiprinti atveria galimybes įgyvendinti privataus ir viešojo sektoriaus projektus, kuriais užtikrinamas tvarumas, inovatyvumas ir įvairių sričių skaitmenizacija. Praėjusiais metais paskelbėme net 53 kvietimus už daugiau kaip 957,5 mln. eurų, o šiais metais esame numatę naujų priemonių, kurios prisidės prie šalies konkurencingumo pasauliniu lygmeniu. Tad kviečiame pasinaudoti tvarių investicijų galimybėmis“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

-aisiais iš viso inovacijų srityje paskelbta 30 kvietimų, kurių vertė siekia 341,6 mln. eurų, investicijų į atsinaujinančius energetikos išteklius srityje – 13 kvietimų už 330,3 mln. eurų, o valstybės ir verslo skaitmenizacijos srityje – 10 kvietimų už 285,6 mln. eurų.
Taip pat 2023-aisiais, matydama poreikį kovoti su , Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė papildomą 40 mln. eurų vertės kvietimą mažinti taršą. šiomis lėšomis kviečiamos diegti energijos vartojimo efektyvumą didinančias technologijas ir taip sumažinti kenksmingo anglies dioksido išmetimą į aplinką.

Be to, atsinaujinantiems energijos ištekliams diegti buvo patrigubintas suplanuotas finansavimas – vietoje suplanuotų 10 mln. eurų 226-oms pramonės įmonėms skirta 31,87 mln. eurų, kad visi 226 reikalavimus atitinkantys pramonės įmonių projektai gautų prašomą finansavimą.
Šiuo planu taip pat kryptingai buvo siekiama padidinti verslo, inovacijų ir investicijų srities išlaidas moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai (MTEP). Taip pat daug dėmesio skirta startuoliams ir veikiantiems verslams.

Skaitmeninimo srityje daugiausia dėmesio skirta naujoms ir esamoms skaitmeninėms paslaugoms verslui ir gyventojams kurti ir tobulinti: plečiamos teikiamos e. , daugiau jų pritaikyta specialiųjų poreikių turintiems žmonėms, taip pat skatintas atvirų duomenų naudojimas.
Šiais metais planuojama paskelbti kvietimų, kurių suma sieks apie 500 mln. eurų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą