Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lofto stiliaus atsiradimo istorija: kaip susiformavo ir vystėsi šis dizaino stilius

Adomas Račkauskas

Loftų sulaukė didžiulio populiarumo, nes ieško unikalių ir įdomių potyrių. Parengėme penkis įdomius faktus apie šį savitą ir universalų architektūros stilių.

Kilęs iš Manhatano

Pirmosios loftų erdvės Manhatane atsirado XX a. ketvirtajame dešimtmetyje. Kūrybingi žmonės įkvėpė naują gyvenimą apleistiems pramoniniams pastatams, paversdami juos butais ir meno studijomis. Šiuos loftų judėjimo pradininkus daugiausia sudarė kūrybinių profesijų žmonės.

Londono loftų transformacija

suvaidino lemiamą vaidmenį loftų architektūros tendencijos atsiradimui Europoje. Valdant Margaret Thatcher, apleisti sandėliai buvo paversti gyvenamosiomis ir komercinėmis patalpomis. Vienas iš tokių rajonų – verslo rajonas Canary Wharf, kuriame anksčiau buvo sandėliai netoli jūros.

Loftas namuose

Alaus daryklų loftai Čekijoje

Čekijoje iš buvusių alaus daryklų paversta daug loftų. Ryškus pavyzdys – Prahoje esantis „Měštjan”. Vietos valdžia pirmenybę teikia šių vietų senosios dvasios ir unikalumo išsaugojimui, todėl savininkai privalo išsaugoti visas originalias detales, pavyzdžiui, mūrinius kaminus.

Vienos „Gasometras”

Įspūdingas palėpės konversijos projektas, kurį sudaro keturi cilindro formos mūriniai , kadaise buvę dujų laikymo ir sandėliavimo patalpomis, iškilę į įspūdingą 70 metrų aukštį. Kiekvieną pastatą individualiai projektavo skirtingi architektai, o istorinis eksterjeras buvo kruopščiai išsaugotas. Vienos dujų laikikliuose įrengtos ne tik gyvenamosios erdvės, bet ir biurai bei pramogų zonos, taip sukuriant tikrą „miestą mieste”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą