Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lyderis jus tikrai nustebins: 10 šalių, kuriose gyvenimo trukmė ilgiausia

Mindaugas Bružas

Jungtinių Tautų duomenimis, sudarytas šalių, kuriose 2024 m. vidutinė gyvenimo trukmė bus ilgiausia, reitingas. Monako Kunigaikštystė užėmė pirmąją vietą. Ten kas trečias žmogus yra milijonierius, o vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė – 87 metai.

Deja, į dešimtuką nepateko.

- Reklama -

Reitingas sudarytas remiantis JT duomenimis. Vidutinę tikėtiną gyvenimo trukmę įvairiose šalyse lemia lytis, genetika, gyvenimo būdas ir galimybė gauti medicininę pagalbą bei kiti veiksniai.

Šalys, kuriose vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė yra ilgiausia pasaulyje

Ispanija yra dešimtoje vietoje. Jūra, saulė, Viduržemio jūros regiono ir pozityvus požiūris padeda vietiniams gyventojams gyventi ilgai ir laimingai. Vidutinė gyvenimo trukmė – 85 metai.

Pietų Korėja yra devintoje vietoje. Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė – 84 metai. Pažymima, kad šį rodiklį iš dalies lemia sveikatos priežiūros sistema. Medicininė priežiūra šalyje yra labai gera.

Italija yra aštuntoje vietoje. Vietos gyventojai džiaugtis gyvenimu ir tai jiems dovanoja daug metų. Nors vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė yra 84 metai, daugelis italų gyvena 100 ir daugiau metų. Ypač džiugina Sardinijos salos .

Singapūras yra septintoje vietoje. Ten vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė taip pat yra 84 metai. Šalyje veikia aukštos kokybės sveikatos priežiūros sistema.

- Advertisement -

Šveicarija yra šeštoje vietoje. Vietos gyventojai valgo sūrį ir šokoladą, kvėpuoja švariu Alpių oru ir gali naudotis visomis būtinomis medicinos paslaugomis. Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė šalyje yra 84 metai.

Lichtenšteinas yra penktoje vietoje. Ši mažytė šalis įsiveržia į reitingą su 84 metų vidutine tikėtina gyvenimo trukme. Vietos gyventojai mėgaujasi fantastiškai gražia gamta ir gali naudotis naujausiais medicinos pasiekimais.

yra ketvirtoje vietoje. Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė – 85 metai. Tačiau šalis gali pasigirti ilgaamžiais, sulaukusiais daugiau nei 100 metų.

Trečioje vietoje – Makao specialusis administracinis regionas. Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė – 85 metai.

Antroje vietoje – Honkongo specialusis administracinis regionas. Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė – 85 metai. Pabrėžiama, kad dauguma vietos gyventojų laikosi sveikos mitybos ir reguliariai tikrinasi sveikatą.

Monako Kunigaikštystė yra pirmoje vietoje. Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė čia yra 87 metai. Verta paminėti, kad kas trečias Monako gyventojas yra milijonierius. Akivaizdu, kad tai turi įtakos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą