Magnetinės audros 2024 m. balandį: ko tikėtis antrąjį pavasario mėnesį

Mindaugas Bružas

yra gyvybės Žemėje šaltinis, tačiau ji gali būti ir pavojinga. Jos paviršiuje esantys žybsniai skleidžia galingus įkrautų dalelių srautus, kurie, pasiekę Žemę, sukelia magnetines audras. Šie planetos magnetinio lauko sutrikimai gali turėti didelės įtakos mūsų technologijų veikimui, tai paveikia ir žmones.

Magnetinės audros: poveikis Žemei ir žmonėms

Magnetinės audros – tai Saulės aktyvumo sukelti Žemės magnetinio lauko sutrikimai. Jos gali trukti nuo kelių valandų iki kelių dienų, o jų intensyvumas gali būti nuo silpno iki stipraus.

Magnetinės audros gali turėti įvairių pasekmių:

  • Poveikis elektros energijos tinklui: stiprios magnetinės audros gali sukelti elektros energijos tiekimo sutrikimus, taip pat pažeisti transformatorius ir kitus komponentus.
  • Poveikis palydovams: magnetinės audros gali neigiamai paveikti palydovų veikimą, todėl gali sutrikti telekomunikacijų, navigacijos ir kitų sistemų .
  • Kai kurie žmonės teigia, kad magnetinės audros gali neigiamai paveikti jų sveikatą. Pasak jų, tai pasireiškia galvos skausmais, svaigimu, nuovargiu, miego sutrikimais ir lėtinių ligų paūmėjimu.

Magnetinės audros 2024 m. balandžio mėn.

Kiekvieną mėnesį apytiksliai prognozuoja magnetines audras, tačiau verta prisiminti, kad tokios prognozės negali būti tikslios. Žmonių technologijas galima vadinti primityviomis, palyginti su tuo, kokia sudėtinga ir nenuspėjama yra Saulė. Be to, šiuo metu ji yra savo aktyvumo viršūnėje, kuri pasireiškia daugybe žybsnių.

Magnetinių audrų prognozė balandžiui

Saulės žybsnių ir audrų prognozė apskaičiuojama naudojant NOAA ir TESIS palydovų sistemas bei mokslines tarptautines meteorologijos laboratorijas visame pasaulyje.

Tikimasi, kad pirmosios dvi dienos bus ramios.

Nuo trečiosios iki penktosios dienos aktyvumas smarkiai padidės, todėl tikėtina , kurios K indeksas bus 4, o tai atitinka vidutinio lygio sutrikimą.

Ateityje, iki balandžio 20 d., nieko ypatingo tikėtis negalime.

Tačiau balandžio 21 ir 22 d. K indeksas šoktels iki 5, o tai reiškia gana stiprią magnetinę audrą, dėl kurios gali nutrūkti radijo ir palydovinio ryšio transliacijos, taip pat gali būti paveiktas elektros tinklas.

Po to Saulė vėl nurims.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment