Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mažas Prancūzijos miestelis uždraus mobiliuosius telefonus viešose vietose

Mažas Prancūzijos miestelis uždraus mobiliuosius telefonus
Mindaugas Bružas

Šalia Prancūzijos sostinės Paryžiaus esančio Sen-Poro miesto gyventojai balsavo už draudimą naudotis mobiliaisiais telefonais tam tikrose miesto vietose. Tai šiek tiek apsunkins vietinių gyventojų ir turistų, įpratusių naudotis prietaisais navigacijai, fotografuoti ir versti meniu, gyvenimą.

rašo „The Sun„, iš daugiau kaip 2 000 miesto gyventojų referendume balsavo tik 272 (146 balsai prieš 126).

Naujuoju dekretu, kurį artimiausiomis dienomis paskelbs miesto meras Vincentas Pol-Pty, visų pirma bus naudotis telefonais ir kitais prietaisais prie mokyklų, parduotuvėse, einant gatve ar per ą didelių renginių metu. Taip vietos bendruomenė nori apsaugoti paauglius ir vaikus nuo pernelyg didelio prietaisų naudojimo.

Po referendumo miestas sukūrė „Chartiją be ekrano”, kuria įsipareigojo pasiūlyti jaunimui alternatyvią veiklą. Visų pirma miesto meras pažadėjo pastatyti sporto centrą ir kino teatrą vaikams ir paaugliams, kad jie aktyviai užsiimtų kuo nors „toliau nuo ekranų”.

Kartu pažymima, kad jokių realių sankcijų už naudojimąsi mobiliaisiais telefonais mieste nebus. Greičiau ši norma vertinama tik kaip simbolinis gestas, kuriuo siekiama sukurti draugiškesnę atmosferą.

Kas įdomu Sen Poro mieste?

Senos-Poro miestelis, kuriame gyvena šiek tiek mažiau nei 2 000 žmonių, yra maždaug už 40 km nuo Paryžiaus.

Tarp populiarių lankytinų vietų Sen Porte ir jo apylinkėse yra Vaux-le-Vicomte pilis, kurią vadina „viena svarbiausių šalies pilių”.

Iš čia taip pat patogu pasiekti garsiąją Fontenblo pilį ir aplink esantį to paties pavadinimo mišką. Pastarąjį ypač mėgsta paryžiečiai, norintys vienai dienai pabėgti nuo miesto.

Miestas taip pat žinomas kaip „paplūdimys prie Senos”, kur karštomis dienomis renkasi ant upės kranto ir maudosi vandenyje.

Į Sen Porą patogu nuvykti traukiniu iš Paryžiaus Liono stoties, kelionė trunka kiek daugiau nei valandą.

Naktis dviems asmenims šio miestelio viešbutyje kainuos apie 110 JAV dolerių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą