Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„MediaTek” pristatė naują „Dimensity 6300” procesorių, skirtą nebrangiems 5G išmaniesiems telefonams

Donatas Varnas

žengia į perpildytą vidutinės klasės rinką su nauju mikroschemų rinkiniu Dimensity 6300, skirtu kitai biudžetinių 5G išmaniųjų telefonų bangai.

Šis lustas gaminamas pagal 6 nm technologinį procesą ir yra šiek tiek patobulintas, palyginti su savo pirmtaku „Dimensity 6100+”. MediaTek teigia, kad procesoriaus našumas padidėjo 10 % dėl dviejų spartesnių 2,4 GHz „Cortex-A76” branduolių. Likusių šešių „Cortex-A55” branduolių taktinis dažnis yra 2 GHz. Grafikos apdorojimu rūpinasi „Mali-G57 MC2” GPU, gerai pažįstamas tokio lygio pasirinkimas.

Dimensity 6300 specifikacijos

Taip pat integruotas 5G modemas, suderinamas su 3GPP Release 16 standartu. Daugiau dėmesio verti „MediaTek” teiginiai apie didesnį energijos vartojimo efektyvumą dėl „UltraSave 3.0+” technologijos. Bendrovė teigia, kad naudotojai gali tikėtis 13-30 % geresnio nei konkurentų ryšio iki 6 GHz 5G.

Be to, „Dimensity 6300” palaiko „Full HD+” ekranus su 120 Hz atnaujinimo dažniu. Fotoaparato taip pat yra vidutinės – palaikomi iki 108 MP jutikliai ir dvigubos 16 MP konfigūracijos. Ryšio parinktys apima „ 5.2” ir dviejų dažnių „Wi-Fi 5” (a/b/g/n/ac), tačiau saugykla išlieka tik UFS 2.2, o operatyvioji atmintis – LPDDR4x.

Realme c65 5g

Pirmasis patvirtintas , kuriame naudojamas „Dimensity 6300”, yra „ C65 5G”, kuris turėtų būti išleistas vėliau šį mėnesį. Kadangi „MediaTek” pirmauja, galime tikėtis, kad daugiau gamintojų išleis panašius įrenginius, siekdami pasiūlyti įperkamą 5G ryšį. Nors „Dimensity 6300” nėra revoliucinis, jis yra žingsnis į priekį, kad 5G taptų prieinamas platesnei auditorijai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą