Traškučiai yra daugelio žmonių mėgstamas užkandis. Dažnai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių jų rūšių. Šiuolaikinė traškučių rinka stebina skonių ir prekės ženklų įvairove. Ne paslaptis, kad daugelis žmonių susimąsto, kaip atskirti natūralius traškučius nuo cheminių. Parengėme keletą patarimų, kaip išsirinkti geriausius traškučius.
Pirmas žingsnis – patikrinti sudedamąsias dalis
Natūralių traškučių sudėtyje turėtų būti tik kelios pagrindinės sudedamosios dalys, pavyzdžiui, bulvės (arba kitų rūšių daržovės), aliejus (saulėgrąžų arba alyvuogių) ir druska. Cheminiai priedai, dirbtinės kvapiosios medžiagos ir konservantai paprastai rodo, kad turite reikalų su cheminiu produktu.
Traškučių storis
Natūralūs traškučiai paprastai būna vienodo storio, nes jie gaminami iš šviežių bulvių. Jei matote traškučius su nevienodai iškepusiomis vietomis arba jie yra per stori, tai gali reikšti, kad jie buvo apdoroti cheminiais priedais skoniui ir spalvai pagerinti.
Spalva
Natūralūs traškučiai yra natūralios spalvos, atitinkančios bulvių, iš kurių jie pagaminti, rūšį. Cheminiai priedai gali suteikti traškučiams ryškią ar neįprastą spalvą, kuri nebūdinga natūraliems produktams.
Skonis
Natūralių traškučių skonis yra malonus ir šviežias. Cheminiai traškučiai gali būti nenatūralaus, sustiprinto skonio, o tai rodo, kad juose yra dirbtinių priedų.