„Microsoft” atleis beveik du tūkstančius „Activision Blizzard”, „Xbox” ir „Bethesda” darbuotojų

Bendrovė „”, kurios rinkos ė neseniai pirmą kartą viršijo 3 trilijonus JAV dolerių, paskelbė apie sprendimą atleisti 1 900 savo vaizdo žaidimų padalinio „Microsoft Gaming” darbuotojų. Apie naują atleidimų bangą (pernai sausį bendrovė atleido 10 tūkst. darbuotojų) „Microsoft” tapo žinoma iš „Microsoft Gaming” generalinio direktoriaus Philo Spencerio kreipimosi į darbuotojus, kuris jau buvo paskelbtas žiniasklaidoje.

Darbuotojų skaičius bus sumažintas 8 proc. viso „Microsoft Gaming” personalo, kurį sudaro apie 22 tūkst. darbuotojų. Atleidimai daugiausia palies „Blizzard”, kurią „Microsoft” už 68,7 mlrd. dolerių įsigijo iš „Activision”, tačiau taip pat palies „” ir „ZeniMax” („Bethesda”).

Kartu tapo žinoma, kad „Blizzard Entertainment” palieka prezidentas Mike'as Ybarra ir vienas iš įkūrėjų Allenas Adhamas, o pavadinimo neturintis išgyvenimo simuliatorius naujoje visatoje atšaukiamas. m. spalį „Microsoft” baigė „Activision Blizzard” įsigijimo sandorį (paveikslėlio šaltinis: IGN)

Pasak Spencerio, atleidimai buvo skausminga būtinybė, kuri yra „Microsoft Gaming” ir „Activision Blizzard” įsipareigojimo įgyvendinti perspektyvią išlaidų struktūrą, kuri „palaikys mūsų augantį verslą”, dalis.

Spenceris pažadėjo, kad darbuotojams, kuriuos paveiks atleidimai, bus suteikta visapusiška , įskaitant „išeitines kompensacijas pagal vietos darbo įstatymus”.

„Microsoft” „ir toliau investuos į tas sritis, kurios skatina mūsų verslo augimą ir atitinka mūsų strategiją – pateikti daugiau žaidimų daugiau žaidėjų visame pasaulyje”.

Share This Article
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos