Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Microsoft” atskleidė informaciją, kiek RAM atminties reikės kompiuteriams, kuriuose veiks DI (dirbtinis intelektas)

Donatas Varnas

Šio mėnesio pradžioje parodoje didžiausi nešiojamųjų kompiuterių ir asmeninių kompiuterių gamintojai pristatė naują įrenginių, kurie netrukus pasirodys rinkoje, liniją. Dauguma jų – nešiojamieji kompiuteriai su naujausiais AMD arba „” lustais, kuriuose, teigiama, įdiegtos dirbtinio intelekto funkcijos. Prieš šiems nešiojamiesiems kompiuteriams patenkant į rinką, „” paskelbė gaires, ką galima laikyti dirbtinio intelekto nešiojamuoju kompiuteriu.

Pasak „TrendForce”, dabar „Microsoft” teigia, kad nešiojamieji kompiuteriai su dirbtinio intelekto funkcijomis turi turėti ne mažiau kaip 16 GB operatyviosios atminties. Tikimasi, kad šis žingsnis paskatins žmones norėti daugiau RAM ir sumažins prietaisų su 8 GB RAM populiarumą.

Tai platesnės tendencijos dalis, kai dirbtinio intelekto programos priartėja prie vietų, kuriose naudojame savo įrenginius, o ne tik prie didelių serverių. Tikimasi, kad pasaulinė dirbtinio intelekto serverių rinka smarkiai išaugs iki daugiau nei 1,6 mln. vienetų, o jos augimo tempas sieks 40 %.

Kad šie dirbtinio intelekto kompiuteriai būtų pakankamai produktyvūs, jie turi atlikti bent 40 trilijonų operacijų per sekundę (TOPS). Tai lėmė didelę kompiuterių lustų bendrovių konkurenciją. Šiuo metu vienintelis lustas, atitinkantis 45 TOPS reikalavimą, yra Qualcomm Snapdragon X Elite. Intel Meteor Lake ir AMD Ryzen 8040 šiek tiek atsilieka, tačiau naujieji AMD Ryzen 8050 ir Intel Lunar Lake, kurie bus išleisti 2024 m. antroje pusėje, turėtų būti pakankamai geri.

Kadangi „Qualcomm” anksti ėmė laikytis taisyklių, ji turi geras galimybes parduoti savo produktus. Pirmieji „ AI ultrabook'ai” naudos „Snapdragon X Elite”, be to tokios didelės bendrovės kaip „Dell”, „Lenovo” ir HP planuoja išleisti produktus su „Qualcomm” technologija. Tai yra problema Intel ir AMD, kurios paprastai užima tvirtas pozicijas asmeninių kompiuterių rinkoje.

Microsoft taisyklės taip pat turės įtakos mūsų naudojamai atminties technologijai. Vietoj dabartinių DDR SO-DIMM pradėsime naudoti LPDDR5x, nes ji gali greičiau perduoti duomenis, o tai svarbu dirbtiniam intelektui. TrendForce mano, kad apie 30-35 % asmeninių kompiuterių operatyviosios atminties paklausos sudarys LPDDR, ir šis skaičius didės, nes dirbtinio intelekto reikalavimai kompiuteriams tampa vis didesni.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą