Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Microsoft” jau tris mėnesius neištaiso klaidos, dėl kurios neįdiegiami svarbūs „Windows” atnaujinimai

Kaipkada.lt

Pastaruosius tris mėnesius egzistavo klaida, kuri neleido „” naudotojams įdiegti itin svarbaus saugumo atnaujinimo. Problema tebėra neišspręsta, o „”, atrodo, neskuba jos spręsti.

Atnaujinimas KB5034441, skirtas „Windows 10” atkūrimo dalyje esančioms saugumo spragoms pašalinti, daugeliui naudotojų neįsidiegia, nors buvo išleistas prieš kelis mėnesius.

Apie šią problemą „Microsoft” žino nuo sausio mėnesio, tačiau kol kas nepateikė galutinio sprendimo ar jos išsprendimo terminų.

Kaip problema pasireiškia?

Pagrindinė problema yra ta, kad atnaujinimas tinkamai neįdiegiamas, todėl dažnai atsiranda klaida su kodu 0x80070643.

Ši klaida paprastai atsiranda tada, kai atkūrimo skirsnyje nepakanka vietos, kad jame būtų galima įdiegti naujinį, todėl naudotojai tampa pažeidžiami dėl galimų saugumo pažeidimų.

Konkrečiai, KB5034441 šalina kritinę „BitLocker” šifravimo spragą (CVE-2024-20666), dėl kurios nesutvarkius gali būti suteikta neteisėta prieiga prie užšifruotų duomenų.

„Microsoft” neskuba spręsti problemos

Reaguodama į naudotojų pranešimus, „Microsoft” pripažino problemą ir rekomendavo padidinti atkūrimo skirsnio dydį galimą apeinamąją priemonę. Bendrovė taip pat pateikė „PowerShell” scenarijų kaip alternatyvų metodą rankiniu būdu įdiegti „BitLocker” saugumo pataisą.

Tačiau paaiškėjo, kad šis sprendimas buvo nenuoseklus sprendžiant diegimo problemą, todėl naudotojai liko nusivylę ir pažeidžiami saugumo grėsmių.

Bendrovė „Microsoft” kol kas nepateikė konkretaus termino, naudotojai gali tikėtis galutinės pataisos. Tuo tarpu „Windows 10” naudotojams patariama išnagrinėti alternatyvias saugumo , kad sumažintų galimą riziką.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą