Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Microsoft” pradės diegti dirbtinio intelekto asistentą į žaidimus: ką jis galės daryti?

Donatas Varnas

Bendrovė „” paskelbė apie planus į žaidimų erdvę perkelti savo dirbtinio intelekto pagalbininką „” – į „Minecraft” ir kitus kompiuteriams bei „” skirtus projektus. Tikimasi, kad jo funkcijos padės žaidėjams surasti informaciją ir patarti.

Microsoft Copilot yra dirbtinio intelekto sistema, naudojanti ir Dalle-3 kalbos modelius. Pavyzdžiui, „Minecraft” žaidėjai galės užduoti dirbtinio intelekto asistentui įvairius klausimus, pavyzdžiui, „Kaip pasigaminti kardą?”. Gavęs užklausą, „Copilot” pasakys, kur gauti išteklių arba rasti gamybai reikalingų medžiagų.

Pažiūrėkite, kaip tai atrodo vaizdo įraše:

Bendrovė „Microsoft” teigia, kad AI asistento naudojimas žaidimo metu bus kuo paprastesnis ir sklandesnis. O naudotojams nereikės sugalvoti specialių užklausų – neuroninis tinklas supras natūralią kalbą.

įsitikinusi, kad turint įrankį, kuris atsakys į klausimus ir patars realiuoju laiku, gali gerokai pasikeisti žaidimų įveikimo būdas ir net palikti praeityje gidų paieškos praktiką. Tereikia to paklausti dirbtinio intelekto.

Kada „Microsoft Copilot” bus prieinamas norintiems, kol kas nesakoma. O kokiuose kituose žaidimuose jis pasirodys, taip pat dar nežinoma. Tačiau vargu ar „Minecraft” bus vienintelis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą