Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mirtina +48 °C karščio banga užklupo populiariausius kurortus: jau mirė pirmieji turistai

Mindaugas Bružas

Ispanijoje paskelbtas raudonasis karščio pavojus termometro stulpelis rodo +47 laipsnius Celsijaus. „ jau nusinešė pirmąsias aukas”, – sakė Italijos meteorologijos tarnyba, kuri pareiškė, kad pietų Europos link juda „pragaro banga”, siekianti iki +48 laipsnių. Kol kas Italijos ir Ispanijos kurortuose pasiekė „tik” +40. Prie lankytinų vietų jau keletas turistų patyrė karščio smūgius.

Karščio bangos pasiekė Europą

Jau prie Koliziejaus teko gaivinti turistę – saulėtą dieną, kai temperatūra siekė +36, stovėdama eilėje prie įėjimo ji prarado sąmonę. Laimei, jai buvo suteikta pirmoji pagalba. Tačiau, pasak italų, vienas jau mirė Šiaurės Italijoje – bet darbe, jis remontavo kelius, o dar viena mirtis – taip pat pas ūkininką – užfiksuota Sevilijoje, Ispanijoje.

„Jų mirtys susijusios su rekordine temperatūra, kuri čia buvo stebima pastarosiomis dienomis. Ispaniją, Italiją, Portugaliją ir Prancūziją jau kelias dienas kamuoja karščio banga, kai kuriose vietovėse temperatūra viršija 40 °C”, – teigė italai. Jie taip pat įspėja, kad į „kurortinę” Viduržemio jūros regiono dalį keliauja dar didesnio karščio banga – daugiau nei 40 laipsnių viršijanti temperatūra pasieks ir šalis, kurios „mažiau įpratusios prie karščio”.

Jų teigimu, turėtų tikėtis aukštos temperatūros ir žinoma „poveikio sveikatai”, taip pat išauga miškų gaisrų rizika. Turistai iš Šiaurės šalių raginami neiti į saulę per patį jos aktyvumo piką ir visada su savimi turėti vandens.

Didelis karštis Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą