Manoma, kad braškės nėra tinkamiausios uogos šaldymui. Tai tiesa tik tuo atveju, jei užšaldote uogas be jokių papildomų priedų. Be to, yra populiarių mitų, kurie viską tik sugadina, o ne pagerina rezultatą. Tai daugiausia susiję su vandeniu ir cukrumi.
MITAS NR. 1: AR PRIEŠ ŠALDANT BRAŠKES REIKIA JAS NUPLAUTI?
Daugelis žmonių teigia, kad uogų plauti nereikia. Esą drėgmės perteklius sugadins skonį, o atšildžius uogos taps dar vandeningesnės. Tačiau po atitirpinimo jos vis tiek bus vandeningos, o jei jų nenuplausite, jas valgant tarp dantų girgždės smėlis.
Todėl uogas turėtumėte nuplauti, net jei jos atrodo švarios.
Norėdami atsikratyti vandens, nuplautas uogas nusausinkite ant servetėlių.
MITAS NR. 2: BRAŠKĖS IR CUKRUS
Sveikatingumo šalininkai teigia, kad braškes reikia šaldyti be cukraus. Tačiau faktas yra tas, kad jei užšaldysite braškių tyrę arba tiesiog susmulkintas uogas, tai grynu pavidalu, jas atitirpinus, jos praras dalį skonio ir cukraus kiekio.
Granuliuotas cukrus arba cukraus pudra gali atstatyti šį defektą.
1 kilogramui uogų paimkite 200 g cukraus. Šis kiekis gali skirtis priklausomai nuo veislės savybių.
MITAS NR. 3: PAKUOTĖ
Pakuotėms nėra jokių apribojimų. Tyrelės arba sutrintos uogos užšaldomos indeliuose, plastikiniuose buteliuose ir net sandariuose maišeliuose bei ledo kubelių indeliuose.