Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mitai apie braškių šaldymą: patarimai jaunoms šeimininkėms

Mindaugas Bružas

Manoma, kad nėra tinkamiausios šaldymui. Tai tiesa tik tuo atveju, jei užšaldote uogas be jokių papildomų priedų. Be to, yra populiarių mitų, kurie viską tik sugadina, o ne pagerina rezultatą. Tai daugiausia susiję su vandeniu ir cukrumi.

MITAS NR. 1: AR PRIEŠ ŠALDANT BRAŠKES REIKIA JAS NUPLAUTI?

Daugelis žmonių teigia, kad uogų plauti nereikia. Esą drėgmės perteklius sugadins skonį, o atšildžius uogos taps dar vandeningesnės. Tačiau po atitirpinimo jos vis tiek bus vandeningos, o jei jų nenuplausite, jas valgant tarp dantų girgždės smėlis.

Todėl uogas turėtumėte nuplauti, net jei jos atrodo švarios.

Norėdami atsikratyti vandens, nuplautas uogas nusausinkite ant servetėlių.

MITAS NR. 2: BRAŠKĖS IR CUKRUS

Sveikatingumo šalininkai teigia, kad braškes reikia šaldyti be cukraus. Tačiau faktas yra tas, kad jei užšaldysite braškių tyrę arba tiesiog susmulkintas uogas, tai grynu pavidalu, jas atitirpinus, jos praras dalį skonio ir cukraus kiekio.

Granuliuotas arba cukraus pudra gali atstatyti šį defektą.

1 kilogramui uogų paimkite 200 g cukraus. Šis kiekis gali skirtis priklausomai nuo veislės savybių.

MITAS NR. 3: PAKUOTĖ

Pakuotėms nėra jokių apribojimų. Tyrelės arba sutrintos uogos užšaldomos indeliuose, plastikiniuose buteliuose ir net sandariuose maišeliuose bei ledo kubelių indeliuose.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą