Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mitai apie kefyrą: pasirodo, tai tiesiog tuščios kalbos

Mindaugas Bružas

Dažnai atsitinka taip, kad apie tam tikrus maisto produktus, kurie turi didžiulę paklausą, kyla daugybė mitų ir pasakų. Šiandien kalbėsime apie tikrai populiarų gėrimą – kefyrą. Šis fermentuoto pieno yra labai populiarus tarp tų, kurie stengiasi stebėti savo figūrą, tinkamai maitintis ir net numesti svorio. Bet ar jis būtent taip ir veikia? susideda iš pieno cukraus, t. y. laktozės, ir yra fermentuojamas bakterijų, sočiųjų riebalų ir pieno baltymų. Bet ar tai panacėja ir ar tai skatina svorio metimą?

Ar galima gerti kefyrą naktį?

Daugelis žmonių yra įpratę gerti kefyrą vakare, ar net prieš pat miegą, manydami, kad tai padės, pavyzdžiui, numesti svorio. Tačiau mitybos specialistai kategoriškai nesutinka su tuo. Ryte ir dieną naudinga gerti kefyrą, nes žmonės juda, o suteikia energijos. Bet jei kefyrą gersite naktį, šis šaltinis nusės riebaluose.

Ar galima numesti svorio vartojant kefyrą?

Paprasti pieno lengvai priimami virškinimo trakte, greitai pasisavinami ir sukuria statybinę medžiagą fermentams, hormonams ir ląstelėms formuotis.

Kefyras gali būti laikomas dietiniu produktu, nes jį lengvai ir greitai pasisavina organizmas. Tačiau tai jokiu būdu nėra panacėja tiems, kurie lieknėja. Iš esmės joks maisto produktas negali padėti numesti antsvorio. Svorio netekimas atsiranda dėl adekvačios hormonų ir medžiagų apykaitos veiklos, taip pat dėl ​​koordinuoto, be rūpesčių visų organizmo sistemų darbo.

Kefyras prieš miegą

Ar galima gerti kefyrą litrais?

Norintys sulieknėti mėgsta tikėti tokiais mitais apie gausų ar net nekontroliuojamą kefyro vartojimą. Jie renkasi produktą su minimaliu riebumu ir išgeria po kelias pakuotes per dieną. Bet ar tai naudinga?  paaiškėjo, ne. Rekomenduojama fermentuoto pieno gėrimo norma – viena stiklinė per dieną, tai yra kiek daugiau nei 200 ml.

Ar visi gali gerti kefyrą?

Vienas iš labiausiai paplitusių mitų yra kefyro nauda visiems žmonėms. Bet ir čia endokrinologai rado ką atsakyti. Pavyzdžiui, kenčiantiems nuo virškinamojo trakto problemų – gastrito, kolito, mikrobiotos disbiozės – rūgščioji kefyro aplinka gali pabloginti situaciją, suminkštinti išmatas ir sukelti vidurių pūtimą.

Endokrinologai nerekomenduoja kefyro naktį vartoti žmonėms, kenčiantiems nuo angliavandenių apykaitos sutrikimų, metabolinio sindromo, diabeto. Laktozė pradės sutrikdyti angliavandenių kontrolės procesą organizme.

Ar kefyras be riebalų – „0 proc.” yra toks pat naudingas kaip ir kiti?

Grįžkime prie tų, kurie lieknėja, kurie yra pasirengę labai stengtis numesti brangius papildomus kilogramus. Ar pasirinkę kefyrą, kurio riebumas mažesnis nei 1%, gausime tokią pat naudą kaip ir įprastą? Paaiškėjo, kad ne.

Iš į racioną įtrauktų rauginto pieno produktų į organizmą patenka reikalingas kalcis. O ką galima gauti iš „0 proc. riebumo” kefyro? – pasirodo, nieko. Geriau rinktis kefyrą, kurio riebalų procentas yra nuo 1 iki 3,2. Esant nuliui riebalų kiekiui, nėra kalcio absorbcijos procento.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą