Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mitai apie pelių ir žiurkių atbaidymą: kas veikia ir kas ne?

Partnerio turinys

Pelių ir žiurkių buvimas namuose ar kieme yra nemalonus ir nerimą keliantis reiškinys. Nemaža dalis žmonių bando atsikratyti šiais graužikais pasitelkdami netinkamas priemones. Akivaizdu, kad apie šių graužikų naikinimą sklando labai daug mitų, kurie ne visi yra teisingi.

Būtina suprasti, kad ne visi naikinimo metodai yra veiksmingi ir saugūs. Šiame straipsnyje mes aptarsime kai kurias populiarias legendas ir mitus apie pelių ir žiurkių atbaidymą, tuo pačiu bandysime išsiaiškinti kas yra tiesa, o kas yra paprasčiausia klaidinga .

Mitas: Pelės ir žiurkės mėgsta sūrį

Tai yra viena iš labiausiai paplitusių legendų, kurią dažnai galima pamatyti filmuose ir animaciniuose filmukuose. Daugelis žmonių mano, kad sūris yra puikus spąstų įdaras, kuris pritrauks pelę ar žiurkę. Tačiau, tai nėra tiesa. nustatė, kad pelės ir žiurkės nėra ypač susidomėjusios sūriu, nes jis turi stiprų kvapą, kuris gali būti atgrasantis.

Be to, sūris nėra optimalus maistas graužikams, nes jis turi daug riebalų ir druskos, o jie reikalingi tik nedideliais kiekiais. Pelės ir žiurkės labiau mėgsta grūdinius produktus, riešutus, sėklas, vaisius ir daržoves. Todėl jeigu norite pagauti pelę ar žiurkę spąstuose, geriau pasirinkite kitokį įdarą. Jeigu norite sužinoti daugiau apie šių graužikų naikinimą, geriausia būtų kreiptis į jų kontroles įmones.

paieškoje veskite terminą „žiurkių naikinimas kaina“ ir gausite potencialių paslaugų teikėjų sąrašą, kurie pasiūlys ne tik konsultacijas, bet ir visas reikalingas šių graužikų naikinimo paslaugas.

Mitas: Katės padės išvaryti peles ir žiurkes

Katės yra natūralūs graužikų medžiotojai, todėl daugelis žmonių tiki, kad turint katę namuose ar kieme, pelės ir žiurkės išsigąs ir išvyks. Tačiau, tai taip pat nėra visada tiesa. Ne visos katės yra vienodai aktyvios ir įgudusios medžioti. Kai kurios katės gali būti pernelyg tingios ar prisėdusios, kad domėtųsi graužikais.

Kai kurios katės gali būti pernelyg draugiškos ar tolerantiškos pelėms ir žiurkėms ir net leisti joms valgyti savo maistą. Be to, kai kurios pelės ir žiurkės gali būti pernelyg drąsios ar gudrios, kad bijotų kačių. Jos gali paslėpti po baldais ar skylutėse, kur katė negali patekti. Jos gali taip pat išmokti apeiti katę ar net su ja susidraugauti. Todėl katė nėra garantija nuo pelių ir žiurkių problemos.

Mitas: Pelėms ir žiurkėms nepatinka cinamono kvapas

yra vienas iš dažniausiai minėtų natūralių pelių ir žiurkių atbaidymo produktų. Daugelis interneto šaltinių teigia, kad cinamono kvapas yra nepakenčiamas graužikams, ir kad jie vengs vietų, kuriose yra cinamono miltelių ar aliejaus. Tačiau ar tai yra patikima ?

Deja, ne. Nors cinamonas turi stiprų ir aromatinį kvapą, nėra mokslinių įrodymų, įrodančių, kad jis veiksmingai atbaido peles ir žiurkes. Cinamono kvapas gali būti tik laikinas ir silpnas sprendimas, kuris netrukus išgaruos ar praras savo intensyvumą.

Pelės ir žiurkės gali greitai prisitaikyti prie cinamono kvapo arba tiesiog jį ignoruoti, jeigu joms labiau rūpi maistas ar šiluma. Todėl cinamonas nėra patikimas ir ilgalaikis būdas atsikratyti graužikų.

Pelės namuose

Legenda: Pelės ir žiurkės yra nešvarios ir ligotos

Tai yra vienas iš dažniausių mitų apie peles ir žiurkes, kuris kyla iš jų istorinio ryšio su maru ir kitomis epidemijomis. Daugelis žmonių mano, kad pelės ir žiurkės yra labai nešvarios ir pavojingos sveikatai, nes jos nešioja daugybę mikrobų ir parazitų. Tačiau tai nėra visiškai teisinga.

Nors pelės ir žiurkės gali būti potencialūs ligų platintojai, tai priklauso nuo jų gyvenamosios vietos ir sąlygų. Jeigu pelės ir žiurkės gyvena švarioje ir saugioje aplinkoje, jos nesiskirs nuo kitų laukinių gyvūnų savo higiena ar sveikata. Be to, daugelis ligų, kurias graužikai gali platinti, yra retos ar lengvai gydomos šiuolaikinėje medicinoje. Todėl pelės ir žiurkės nėra tokios baisios, kaip daugelis žmonių įsivaizduoja.

Mitas: Pelės ir žiurkės gali patekti į namus per bet kokias skyles

Tai yra dar vienas mitas, kuris kyla iš graužikų gebėjimo prisitaikyti prie įvairių aplinkybių. Daugelis žmonių mano, kad pelėms ir žiurkėms nereikia daug erdvės, kad patektų į namus.

Jie tiki, kad graužikai gali suspausti savo kūnus per bet kokias skyles ar plyšius, net jeigu jie atrodo per siauri. Tačiau tai nėra tiesa. Pelėms ir žiurkėms reikia tam tikro dydžio skylės, kad galėtų prasiskverbti. Pelėms reikia maždaug 6 mm skylės dydžio, o žiurkėms – maždaug 12 mm.

Tai yra vieni dažniausiai pasitaikančių mitų apie peles ir žiurkes. Gal su jais susidūrėte ir jūs?

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą