Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mitybos specialistai nustatė pavojingiausią kavos gaminimo/ruošimo būdą

Sandra Alšauskienė

yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Tačiau mitybos specialistai įsitikinę, kad ne visos kavos rūšys gali būti naudingos organizmui.

„Pati kenksmingiausia kava yra kava su daugybe kenksmingų priedų”, – sakė mitybos specialistė Lisa Young. Pasak jos, kalbama apie plaktą grietinėlę, šokoladą ir cukrų.

Tokie gėrimai palyginami su kokteiliais. „Nenugriebtas , grietinėlė su pienu, grietinėlė, plakta grietinėlė, cukrus, sirupai, aromatizuoti sirupai gali pridėti daug papildomų kalorijų, riebalų ir cukraus”. „Daugelis žmonių geria kavą galvodami, kad joje yra tik kofeino, o ne kad joje yra tiek pat kalorijų, kiek maiste ar deserte”, – pridūrė ekspertė.

„Blogiausias kavos , kurį galite užsisakyti, yra frapučino kokteilis”. Specialistė paaiškino, kad šiame gėrime gausu angliavandenių ir riebalų dėl visų pridėtų ingredientų, tokių kaip sirupai, plakta grietinėlė, kremai ir net sausainių trupiniai.

Dėl specifinio frapučino sudedamųjų dalių derinio, kurį ji vadina saldžiaisiais riebalais, šio gėrimo gėrimas tampa mitybos katastrofa.

„Saldūs arba cukraus ir sočiųjų riebalų derinys yra kenksmingas dėl dviejų priežasčių, – sakė mitybos specialistė. Pasak jos, dėl to vėliau padidėja potraukis cukrui. „Jie tiesiog įsilaužia į mūsų apetito kontrolės centrus”. „Saldieji riebalai taip pat sukelia atsparumą insulinui ir metabolinį sindromą”.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą