Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mitybos specialistai papasakojo, ar jūsų paruoštoje uogienėje išlieka vitaminų

Mindaugas Bružas

Mūsų močiutės ir mamos žiemai gamindavo uogienę, tvirtai tikėdamos jos nauda sveikatai. Iš tikrųjų šiame saldžiame, klampiame nuovire nelieka jokių vitaminų – pasak mitybos specialistų, juos sunaikina terminis apdorojimas.

Uogienėje vitaminų nerasite

Po virimo uogienėje beveik nelieka vitaminų. Atitinkamai uogienės tik primena vaisių ir uogų skonį, tačiau vitaminų nauda beveik lygi nuliui, paaiškino specialistai.

Kadangi verdant į uogienę dedamos didžiulės cukraus dozės, iš esmės yra cukraus sirupas, turintis vaisių ir uogų skonį. Jis ne tik nenaudingas – jis gali būti pavojingas žmonėms, sergantiems diabetu, nutukimu, virškinamojo trakto ir kasos sutrikimais.

Tačiau kartais uogienė vis dėlto gali būti naudinga: pavyzdžiui, aviečių uogienėje yra salicilo rūgšties, kuri gali padėti sumažinti karščiavimą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą