Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Modulinis namelis – ekonomiška, alternatyva svajojantiems apie savo būstą

Partnerio turinys

Daugelis iš mūsų, tikriausiai yra pavargę nuo gyvenimo butuose. Nuolat trūksta vietos, o už sienos triukšmaujantys kaimynai eilinį sykį neleido išsimiegoti. Svajojate apie nuosavą kiemą ir privatumą, tačiau statytis nuosavą namą kainuoja beprotiškus pinigus ir užima daug brangaus laiko. O kur dar visos tos statybinės teršiančios gamtą? Štai kodėl vis daugiau šiuolaikinių, savo laiką, pinigus ir aplinką tausojančių žmonių renkasi statytis modulinius namelius.

Būtent dėl šių priežasčių, užsienyje jau kurį laiką pamėgti, šie įstabūs nameliai, susilaukia vis daugiau susidomėjimo ir mūsų šalyje. Tačiau apie juos kartais vis dar stinga informacijos, kuri padėtų apsispręsti rinktis būtent tokio tipo namelį. Čia aptarsime pagrindinius ir svarbiausius modulinių namelių pliusus, kurie, galbūt padės jums apsispręsti.

Taupantiems laiką ir pinigus

Nė nekyla abejonių, jog svarbiausias aspektas, visuomet yra kaina. Tikriausiai daugelis esame girdėję istorijų, kai namo statybos kaina, o ką jau kalbėti apie jo pastatymo laiką, dėl vienokių ar kitokių priežasčių išaugo kone dvigubai. Statybinės medžiagos yra beprotiškai brangios, o jų kaina nuolat kyla. Šiuo atveju, moduliniai nameliai, kurių gamybai nereikia tiek daug statybinių medžiagų, kadangi didžiąją medžiagų dalį jums parūpins gamintojas ir jų reikės daug mažiau nei įprasto namo statybai. Sutrumpėjęs statybos , taip pat sutaupys nemažai jūsų pinigų – tokius namelius pastatyti, priklausomai nuo jų dydžio, užtrunka nuo kelių dienų iki kelių savaičių. Taigi jums nereikės ištisus mėnesius samdytis ištisos statybininkų komandos. Ir tik pagalvokite, kiek sutaupysite ne tik savo brangaus laiko, bet ir nervų. Dar vienas, modulinių namelių privalumas tas, jog jiems statyti taikoma lengvesnė tvarka, nei tipiniams namams. Jums nereikės rūpintis krūva, galvos skausmą keliančių, leidimų. Ir galėsite mėgautis, prieš jūsų akis sparčiai kylančiu, jūsų svajonių nameliu.

Svajojantiems patiems susiprojektuoti savo norimus namus

Įsivaizduokite malonu būtų susikurti savo namą nuo pamatų iki stogo! Modulinė namo konstrukcija leidžia tai padaryti, kadangi moduliniuose nameliuose esančias plokštes galima jungti bet kokiu būdu. Namelių gamintojai siūlo platų namų planų asortimentą, o tai reiškia, kad dizaino galimybės gali būti neribotos. Įsivaizduokite kiek erdvės palikta jūsų fantazijai patiems susikurti savo jaukius ir patogius svajonių namus! Tokie nameliai gali plėstis tiek į aukštį, tiek į plotį, tad jei mieliau rinktumėtės turėti daugiau erdvės kieme, savo modulinį namelį galite drąsiai projektuoti į aukštį. Taip pat jums nereikės sukti galvos dėl patogumų, kadangi šie nameliai, jūsų pageidavimu gali būti modeliuojami iškart su visais patogumais, interjero detalėmis, baldais bei reikalingomis sistemomis. Vandentiekio, elektros ir šildymo įrengimą, taip pat galite iškart numatyti projekte. Tokie nameliai taip yra gaminami iš patvarių medžiagų apsaugančių nuo išorinių veiksnių, tad jūsų namelis bus tikrai saugus ir patvarus!

Mylintiems gamtą ir ramybę

Ne paslaptis, jog daugelis iš mūsų esame pavargę nuo miesto šurmulio ir mėgaujamės kiekviena mums pasitaikiusia proga pabėgti į gamtą. Su moduliniu nameliu, jums nebereikės dėl to sukti, galvos, nes jūs paprasčiausiai galėsite gyventi gamtoje, mat modulinių namų įrengimas yra labai lankstus lokacijos atžvilgiu. Dėl savo supaprastinto ir universalaus dizaino, tokį namuką galite įsikurti nuošaliuose, kalnuotose vietovėse, lygumose, prie vandens telkinių ar šalia ošiančio miško. Tokie nameliai vis dažniau statomi atokiuose vietovėse, kuriuose nėra net elektros tiekimo, tad projektuose neretai įrengiamos ir . Būtent dėl šių priežasčių daugelis renkasi modulinius namelius norėdami įsikurti ramybe alsuojantį vasarnamį, į kurį galėtų pabėgti nuo triukšmo, kad ir kelioms dienoms. Kitas patrauklus modulinių namų aspektas yra jų ekologiška konstrukcija ir mažesnis poveikis aplinkai. Moduliniai namai išmeta daugiau nei per pus mažiau atliekų nei įprasti būstai. Tai daugiausia lemia medžiagų pirkimo apimtis, transportavimo paprastumas ir energiją taupančios statybos.

Reikėtų pridurti ir tai, jog modulinis namas, gali būti statomas ir kaip gyvenamasis pastatas ir kaip vasarnamis ar net kaip sodo namelis ar pirtis. Būtent dėl savo lankstumo, patvarumo ir draugiškumo aplinkai vis sparčiau užkariauja mūsų namų statybos rinką.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą