Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai išsiaiškino, kodėl žmonės trokšta prisigerti

Mindaugas Bružas

Kiekvienas bent kartą gyvenime yra ragavęs alkoholio. Tačiau yra žmonių, kurie geria daug ir girtauja tol, kol apalpsta. Kodėl ne tik geria, bet geria daug ir sąmoningai nori prisigerti iki tokios būsenos? Į šį klausimą atsakė iš Australijos ir JAV, atlikę bendrą tyrimą. Paradoksalu, tačiau mokslininkai konstatavo, kad dažniausiai norą prisigerti sukelia džiaugsmingi įvykiai.

Mokslininkų tyrimas

Mokslininkai išanalizavo šimtus „“ įrašų, kurių autoriai išreiškė norą „pasigerti ir užsimiršti“. Specialistai padarė išvadą, kad daugeliu atvejų norą „prisigerti iki sąmonės netekimo“ sukelia stresas, , darbo pasiekimai ir sporto pergalės. Darant išvadas, dauguma priežasčių yra džiaugsmingos. Mokslininkai pastebi, kad tik nedidelė dalis žmonių, kurie praneša apie savo planus vartoti daug alkoholio, jų atsisako, suprasdami, kad jiems to daryti nereikia.

Taip pat nemažai žmonių tikrai suvokia savo ketinimus „prisigerti” ir kitą dieną apie tai praneša socialiniuose tinkluose. Tokie žmonės dažnai neprisimena, kas buvo vakar.

Specialistai pabrėžia: tokie eksperimentai su kūnu yra itin pavojingi.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą