Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai: kitas Saulės aktyvumo ciklo pikas įvyks daug anksčiau

Mindaugas Bružas

Indijos kosmoso mokslų kompetencijos centro astrofizikai prognozuoja, kad Saulės maksimumas greičiausiai bus pasiektas m. sausio mėn. Tai gerokai anksčiau nei pirminė oficiali prognozė, pagal kurią Saulės maksimumas įvyks 2025 m. liepos mėn.

Priyansh Jaswal, Chitradeep Saha ir Dibyendu Nandy atlikta analizė parodė, kad Saulės polių silpnėjimo labai aiškiai koreliuoja su Waldmeyerio efektu. Apie tai rašo ScienceAlert.

Jų išvados rodo, kad šis turėtų būti maždaug 2024 m. sausio mėn. Žinoma, vis dar yra šiek tiek neaiškumų ir svyravimų.

Šis atradimas rodo, kad gali būti geresnių būdų prognozuoti Saulės elgseną nei metodai, kuriais remiantis oficialiai prognozuojamas dabartinis, 25-asis, Saulės ciklas.

Saulės ciklai yra šiek tiek paslaptingi – nėra visiškai aišku, kas juos lemia, tačiau jie yra visiškai normalūs. Kiekvieno ciklo metu Saulės pakeičia poliškumą. Tai lydi Saulės aktyvumo didėjimas ir mažėjimas – Saulės , Saulės žybsniai ir vainikinės masės išmetimai.

Saulės aktyvumo maksimumui būdingas didžiausias aktyvumas, o Saulės aktyvumo minimumas įvyksta po kelerių metų.

Kol kas neaišku, kokias pasekmes turės ankstyvas Saulės maksimumas. Tačiau Saulės aktyvumas yra susijęs su kosminiais orais, o Saulėje vykstantys išsiveržimai gali stipriai paveikti Žemę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą