Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai siūlo naudoti žmones kaip antenas 6G signalui priimti

Mindaugas Bružas

5G internetu žmonija pradėjo naudotis palyginti neseniai, tačiau jau dirba su dar naujesnės kartos technologijomis. Šiuo metu niekas tiksliai nežino, kas tai bus, tačiau inžinieriai jau turi keletą perspektyvių idėjų.

6G internetas – netolima ateitis?

Masačusetso universiteto mokslininkai paviešino savo požiūrį į ateitį. Jie mano, kad įdiegus 6G standartą, gali tapti neatsiejama jo dalimi, virsti antenomis energijai priimti. Jie pasiūlė, kad duomenų mainai būtų atliekami naudojant VLC technologiją, kuri naudoja matomą šviesą, ir būtų užfiksuota varinėmis apyrankėmis ant žmogaus . Šis metodas gali pakeisti šiuolaikinę kabelinę optiką.

5G internetas pasaulyje

Kas žinoma

Visible Light Communication (VLC) technologija gali perduoti informaciją ne įprastais radijo dažniais, o matoma šviesa. Panašus metodas taikomas šviesolaidinėje įrangoje – signalas perduodamas šviesos blyksniais. Bet koks įrenginys, turintis šviesos diodus, gali būti naudojamas kaip imtuvas. VLC universalumas slypi tame, kad infrastruktūra jau gana išvystyta ir šviesos diodai yra visur – namuose, transporto priemonėse, gatvių šviestuvuose ar lemputėse.

Teikdamas informacijos perdavimą dideliu greičiu, VLC turi tik vieną trūkumą – nemaža dalis radijo dažnių energijos tiesiog yra išsklaidyta erdvėje. Todėl mokslininkai turi išmokti tai rinkti. Atlikę daugybę bandymų su ritėmis, laidais ir spinduliuote, mokslininkai padarė išvadą, kad žmogaus gali būti puiki terpė sustiprinti paprastos varinės ritės gebėjimą surinkti tokią energiją iš supančios erdvės. Tokiame derinyje signalo praradimas sumažėjo beveik 10 kartų. Be to, šis metodas yra nebrangus ir gali būti paslėptas kaip , pavyzdžiui, apyrankė, grandinėlė ar diržas.

Mokslininkai sukūrė eksperimentinę apyrankę, kurią galima nešioti ant rankos. Ji gali surinkti iki kelių mikrovatų energijos – to jau pakanka, kad būtų galima maitinti sveikatos jutiklius, kuriems nereikia didelių srovių. Taigi žmonės gali dėvėti varinius elementus, kad veiktų kaip energijos antenos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą