Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai skambina pavojaus varpais: dirbtinis intelektas (DI) išmoko apgaudinėti žmones

Donatas Varnas

Naujame tyrime Masačusetso technologijos instituto išnagrinėjo, gali apgaudinėti žmones. Paaiškėjo, kad net sistemos, iš pradžių užprogramuotos būti sąžiningos, gali sąmoningai klaidinti, kad pasiektų savo tikslus.

Straipsnio autoriai nerimauja, kad dirbtinio intelekto apgaudinėjimo įgūdžių tobulinimas gali sukelti rimtų pasekmių. Pavyzdžiui, sukčiai galėtų panaudoti dirbtinį intelektą sudėtingesnėms apgavystėms, o rinkimams iškiltų manipuliavimo rizika.

Kaip pavyzdį tyrėjai pateikia „” sukurtą dirbtinio intelekto sistemą CICERO. Dirbtinis intelektas buvo sukurtas žaisti „Diplomacy” – strateginį žaidimą, kuriame žaidėjai turi sudaryti sąjungas, kad užkariautų pasaulį. Kūrėjai teigė, kad CICERO bus „sąžiningas ir naudingas” sąjungininkas, tačiau iš tiesų dirbtinis intelektas išmoko apgaudinėti kitus žaidėjus.

Dirbtinis intelektas pakeis įpročius

Panašių pavyzdžių pasitaiko ir kitose srityse. Kai kurie AI išmoko blefuoti pokeryje, imituoti „Starcraft” AI atakas ir manipuliuoti ekonominėse derybose.

Mokslininkai ragina pasaulio vyriausybes kuo greičiau parengti griežtas dirbtinio intelekto reguliavimo taisykles. Būtina sukurti , kurios leistų kontroliuoti dirbtinį intelektą ir užkirsti kelią jo apgaulei.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą