Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

NATO pradeda didžiausias per pastaruosius dešimtmečius karines pratybas „Steadfast Defender 2024”

Pranešimas žiniasklaidai

Pratybose bus imituojamas konfliktas su „praktiškai lygiaverčiu priešu”. Keturis mėnesius truksiančiose pratybose iš viso dalyvaus apie 90 000 žmonių. Apie tai pranešė naujienų tarnyba „DW„.

Jose dalyvaus visos valstybės narės, taip pat šalis kandidatė . Gegužės pabaigoje NATO kariai surengs manevrus Europos šalyse, apimančiose teritoriją nuo Rumunijos iki Norvegijos. Leidinyje pažymima, kad manevrų scenarijus – galimas Rusijos Federacijos puolimas NATO šalių teritorijoje. Tai lemia NATO kolektyvinės gynybos sutarties penktojo straipsnio taikymą.

Karinėse pratybose dalyvaus daug NATO ginkluotės, įskaitant daugiau 50 laivų (nuo lėktuvnešių iki eskadrinių minininkų), daugiau kaip 80 naikintuvų, sraigtasparnių ir bepiločių orlaivių bei mažiausiai 1 100 kovos mašinų, įskaitant 133 tankus ir 533 pėstininkų kovos mašinas.

Vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas Kristoferis Kavolis (Christopher Cavoli) pabrėžė, kad „Steadfast Defender ” pademonstruos, kaip vykdyti ir palaikyti sudėtingas operacijas sausumoje, jūroje, ore, kibernetinėje erdvėje ir kosmose „ištisus mėnesius, tūkstančius kilometrų, nuo Tolimosios Šiaurės iki Vidurio ir Rytų Europos ir bet kokiomis sąlygomis”.

Kartu NATO karinio komiteto pirmininkas Robas Baueris pažymėjo, kad pratybų mastas rodo Aljanso pasirengimą priimti iššūkius.

„Tai rekordinis skaičius karių, kuriuos galime dislokuoti ir vykdyti tokio masto pratybas visame Aljanse, už vandenyno, nuo Jungtinių Valstijų iki Europos. … Kai prasideda , kaip matome Ukrainoje, jis paveikia visą visuomenę”, – pridūrė D. Baueris.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą