Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Natūrali ar dirbtinė (plastikinė) Kalėdų eglutė? Ką geriau pasirinkti?

Mindaugas Bružas

Renkantis tarp natūralios ir dirbtinės Kalėdinės eglutės, labai svarbu suprasti pagrindines savybes ir skirtumus. Šiame straipsnyje aptarsime šių abiejų variantų išskirtinius aspektus, kad padėtumėme jums priimti tinkamą sprendimą.

Eglutės išvaizda

Natūralios eglutės pasižymi natūralia estetika, jų šakos yra įvairaus dydžio ir formos. Dirbtinės eglutės, priešingai, yra kruopščiai gaminamos, todėl jų šakos yra simetriškos ir atrodo vienodai. Galiausiai geriausio varianto pasirinkimas priklauso nuo asmeninių pageidavimų.

Eglutės ilgaamžiškumas

Natūralios eglės šakos laikui bėgant gali išdžiūti, todėl praranda gyvybingą išvaizdą. Dirbtinės eglutės gaminamos iš patvarių medžiagų, kurios užtikrina jų ilgaamžiškumą kelerius metus. Dirbtinė yra geriausias pasirinkimas, jei norite namų puošmenos, kurią galima naudoti ilgą laiką.

Dirbtinė Kalėdų eglutė
Dirbtinė Kalėdų eglutė

Laistymas

Eglutes reikia reguliariai laistyti, kad jų spygliai būtų drėgni ir apsaugotų nuo ankstyvo iškritimo. Sausos eglės, netekusios drėgmės, dažnai numeta spyglius.

Tuo tarpu dirbtinėms eglutėms priežiūros reikia minimaliai. Jų nereikia laistyti ir jos nėra linkusios mesti spyglių, todėl neturėsite papildomų rūpesčių.

Išlaidos

Paprastai dirbtinių eglučių pradinė kaina yra didesnė nei natūralių eglučių. Tačiau dėl jų ilgaamžiškumo dirbtinės Kalėdų eglutės ilgainiui tampa ekonomiška investicija.

Natūralias eglutes reikia pirkti kiekvienais metais, o dirbtinės gali tarnauti kelerius metus. Priimant sprendimą labai svarbu pasverti pliusus ir minusus.

Natūrali Kalėdų eglutė
Natūrali Kalėdų eglutė

Poveikis aplinkai

Eglės auginamos miškuose, o jų kirtimas gali turėti neigiamą poveikį aplinkai. Ir atvirkščiai, dirbtinės eglutės, pagamintos iš biologiškai nesuyrančių medžiagų, tokių ir metalas, gali daryti neigiamą poveikį aplinkai gamybos proceso metu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą