Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naujais automobiliais važinės ne tik Lietuvos policija, bet ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai

Pranešimas žiniasklaidai

Birželio 11 d.  Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-ojoje komandoje šalies priešgaisrinėms gelbėjimo valdyboms  buvo perduota 20 specialiosios paskirties lengvųjų automobilių. Jie bus naudojami tiek reaguojant į incidentus, tiek darbui prevencinėje veikloje.

„Džiugu, kad atnaujinamas autoparkas prisidės prie mūsų pareigūnų gerovės ir didesnės motyvacijos, – sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, – Pamenu laikus, kai visko trūko – nuo elementariausių dalykų iki transporto priemonių.  Žvelgiant į skaičius, nuo 2020 m. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento biudžetas padidėjo 59 mln. eurų ir leido pagerinti pareigūnų darbo sąlygas, taip pat ir motyvacinę sistemą per darbo užmokestį.  Atsinaujino visas valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos autoparkas – įsigyta 80 automobilinių cisternų ir automobilinių kopėčių. Šiandien turime 20 naujų automobilių, kurie bus naudingi prevencinėje ir kitoje veikloje. Labai tikiuosi, kad tai leis geriau atlikti savo pareigas užtikrinant mūsų žmonių saugumą“.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus Sauliaus Greičiaus, profesionalumas ir žinios yra svarbu, bet ne mažiau svarbu ir turėti tinkamas , tiek technines, tiek apsaugos: „Prieš keletą metų turėjome daug problemų, susijusių su aprūpinimu, bet dabar galime pasidžiaugti, kad  daugelį jų pavyko išspręsti. nauja technika prisidės prie mūsų tarnybos gerovės. Įsigytos ne tik  automobilinės cisternos ir automobilinės kopėčios,  jau turime ir specialiosios paskirties lengvuosius automobilius. Per tą laiką atlikta ir mūsų priežiūros sistemos reforma. Šie labai reikalingi dėl pareigūnų rotacijos, taip pat vykstant į gaisrų tyrimą.“

Perdavimo metu  buvo pristatytas  , kuris skirtas ir paruoštas priežiūros pareigūno darbui. Visų priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai yra aprūpinti  darbo įrankiais, įvairiais matavimo prietaisais, mobiliaisiais spausdintuvais, apšvietimo, apsaugos, gelbėjimo ir  gaisrų tyrimui reikalingomis priemonėmis.

X-Trail“ automobilis gali tempti iki 1 800 kg svorio priekabą. Automobilio pavara – 4WD (visi varantys ratai). Jo degalų sąnaudos –  6,3 – 6,7 l. Keturi automobiliai yra 7 sėdimų vietų, 16 – 5 sėdimų vietų. Vieno automobilio kaina 35 453 Eur.

Penki automobiliai skirti Panevėžio priešgaisrinei gelbėjimo valdybai, po keturis – Vilniaus, Kauno ir Šiaulių PGV, du automobiliai – Klaipėdos PGV, vienas automobilis – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė įteikė automobilių raktelius pareigūnams, kurie po perdavimo ceremonijos išvyko į Švenčionis, Alytų, Biržus, Ignaliną, Kupiškį, Pasvalį, Rokiškį, Klaipėdą, Kretingą, Kauną, Jonavą, Prienus, Marijampolę, Šiaulius, Telšius, Mažeikius ir Kuršėnus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą