Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naujas „Windows” virusas atakoms naudoja disko šifravimo funkciją

Donatas Varnas

Internete pasirodė naujas „” išpirkos reikalaujantis , kuris atakoms išnaudoja standartinę „BitLocker” funkciją – disko šifravimą, o ne operacinės sistemos pažeidžiamumą.

Ekspertai naująją kenkėjišką programą pavadino „ShrinkLocker”. Tai „klastinga” , parašyta VBScript kalba, kuri naudojama užduotims automatizuoti senose ir naujose „Windows” versijose, todėl visos versijos yra pažeidžiamos išpirkos reikalaujančios programos.

Kenkėjiška programinė įranga apeinanti visas antivirusines

Patekęs į įrenginį virusas pirmiausia pakeičia operacinės sistemos įkrovos parametrus, o tada užšifruoja kietojo disko skirsnius naudodamas „BitLocker” technologiją. Sukuriamas naujas įkrovos skirsnis, kad būtų užtikrintas sėkmingas įkrovimas pagal naujus parametrus.

Kad paslėptų savo pėdsakus, kenkėjiška programa ištrina iš sistemos visus žurnalus ir failus su savo darbo duomenimis, o visą informaciją apie sistemą ir šifravimo raktą išsiunčia į operatoriaus serverį.

Nesuveikia jokie „Windows” apsaugos mechanizmai – jie tiesiog išjungiami. Tuo pat metu pagrindiniai užpuolikų taikiniai yra farmacijos ir pramonės įmonės, kartais vyriausybinės agentūros. Štai kodėl „ShrinkLocker” daugiausia orientuojasi į įmonių įrenginius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą