Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naujausias galingiausių pasaulio pasų reitingas 2024 m. pažymėtas neįprastu rekordu

Mindaugas Bružas

Remiantis sausio 10 d. paskelbtu „Henley & Partners m. pirmojo ketvirčio pasaulio pasų indeksu, sudarytu remiantis Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) duomenimis, Lietuvos pasas šiuo metu suteikia galimybę be vizų vykti į 187 iš 227 pasaulio šalių. šiuo metu užima 8 vietą pasų reitinge. Praeitais metais Lietuva užėmė 9 vietą.

Galingiausių pasaulio pasų reitingas 2024 m

Pasų reitingas 8 vieta 2024 metais

Kartu pirmą kartą per 19 bendrovės stebėjimo metų pirmąją vietą užėmė šešios šalys, turinčios rekordinį bevizio keliavimo galimybių skaičių: keturios iš jų yra Europos Sąjungos šalys – Vokietija, Italija, Ispanija ir Prancūzija, o dvi – Azijos šalys – Singapūras ir . Šių šalių pasų turėtojai be vizų gali keliauti į 194 pasaulio šalis.

Antroje vietoje – Pietų Korėja, ir Švedija (193 bevizio režimo ), o trečiąją vietą pasidalijo Austrija, Danija, Airija ir Nyderlandai (192). Jungtinė Karalystė pakilo į ketvirtąją vietą (191), o JAV yra septintoje vietoje (187) – dar 2014 m. abi šios šalys buvo reitingo viršūnėje.

Žemėlapis kur lietuviai gali keliauti be vizų

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą