Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naujovė techninėje apžiūroje: naujų automobilių vairuotojai ataskaitoje matys degalų ir energijos sąnaudas

Adomas Račkauskas

Ši buvo pranešta dar š. m. rugpjūčio mėnesį. Degalų ir energijos sąnaudų ataskaita jau matoma nuo vakar, lapkričio 22 dienos.

Lietuvoje šie pokyčiai įteisinami, remiantis Europos Komisijos keliamais reikalavimais valstybėms narėms rinkti transporto priemonių degalų ir energijos sąnaudų duomenis. Šie reikalavimai tampa privalomi visoje Europos Sąjungoje (ES), nes transporto priemonių išmetamo CO2 kiekio mažinimas yra vienas iš ES ilgalaikių tikslų.

Naujovės techninėje apžiūroje

Turėdamos duomenis ES institucijos galės vertinti, ilgainiui kinta realiomis važiavimo sąlygomis išmetamų teršalų kiekio, degalų arba energijos sąnaudų skirtumas bei stebėti, ar išmetamo CO2 kiekio normomis veiksmingai mažinamas transporto priemonių išmetamo CO2 kiekis. Pirmasis surinktų duomenų peržiūrėjimas vyks m.

apie automobilio sąnaudas padės tiek vairuotojams, tiek techninės apžiūros centrams įvertinti, ar transporto priemonė veikia tinkamai. Taip pat vairuotojai turės galimybę stebėti, kaip realiomis važiavimo sąlygomis užfiksuojamos degalų ar energijos sąnaudos koreliuoja su tipo patvirtinimo procedūrų metu nustatytais minėtų sąnaudų duomenimis, kuriuos pagal ES teisės aktus atliktų bandymų pagrindu deklaruoja gamintojas“, – teigia Transporto veiklos skyriaus patarėjas Simonas Mažionis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą