Jei vaisių krepšelyje vis dar turite mandarinų, kurie jau nusibodo, į pagalbą ateis šis padažo receptas. Jis pagyvins bet kokį žuvies patiekalą, o su jo paruošimu susitvarkys bet kas.
Mandarinų padažas
Ingredientai:
- Mandarinai – 7 vnt;
- Citrinos sultys – 20 ml;
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- Sviestas – 25 g;
- Garstyčių – 1/2 šaukštelio;
- Druskos, pipirų, cukraus – pagal skonį.
Paruošimas:
- Iš citrusinių vaisių išspauskite sultis į nedidelį puodą. Supilkite citrinos sultis, suberkite prieskonius, garstyčias ir sviestą. Mišinį kaitinkite vandens vonelėje, kad sviestas ištirptų.
- Maišydami įmaišykite du išplaktus kiaušinių trynius. Padažą pakaitinkite iki tirštumo, išimkite iš vandens vonelės ir atvėsinkite.
- Tada supilkite mišinį į padažinę ir patiekite su žuvies patiekalais. Mėgaukitės!